top
logga

Länkar rugby

Samarbetspartners
Annons

Gameplan satt för ERK!
Söndag 11 juni 2017 08:43


Foto: ERK

Enköpings Rugbyherrar vann hemma mot Hammarby med 42–24 (23–12) och dominerade matchen redan från början.

Jim Wetterström var säkerheten själv och kickade in 90 % av kickarna idag. Jim slog in första straffen redan efter 3 minuter. En annan spelare som utmärkte sig i matchen mot Hammarby var Senad Turcinovic som slet hårt hela matchen och gjorde två viktiga försök och stod bakom en hel del annat i det offensiva spelet.

Gameplan som inte har fungerat i de två senaste matcherna fungerade helt plötsligt och ERK gav inte Hammarby någon chans i det öppna spelet. Klungan och inkasten som inte fungerat hittills började fungerade mycket bra matchen igenom.

Robin Fransson gjorde sin första 15-manna match med ERK i år (Robin har satsat på 7s landslaget under hela året) och gjorde flera försök och spelade stabilt med många öppnande passningar och genomspringningar.

ERK bjöd bara in Hammarby några gånger under matchen. Det var när det uppstod missar i tacklingar eller missuppfattningar i det defensiva spelet och Hammarby kontrade in försök.

Tim Johansson, spelande tränare, var nervös inför matchen, men var desto gladare efter matchen då spelet äntligen började fungera, efter den spelplan som man redan 2016 började jobba med. Spelet fungerade överlag bra och även defensiven börjar fungera bättre och bättre.

Fler spelare som utmärkte sig idag var Albin Luthman, som startade för första gången i A-laget och gjorde mycket bra ifrån sig och är en mycket lovande spelare. Näst helg möter ERK Trojan, Norrköping, borta.

Annons

Enköpings RK – Hammarby IF 42–24 (23–12)

Poäng,
ERK: Senad Turcinovic 15, Jim Wetterstrand 12, Robin Fransson 10, Tim Johansson 5.
HIF: Tore Österlund 10, Johan Gustavsson 5, David Thorarinsson 5, Linus Skoglund 2, Philip Axelsson 2.

 

Övriga resultat & tabell >>>

 

 

 

Lägg till kommentar

Säkerhetskod
Uppdatera

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

bottom

SMG AB, Fånäsvägen 10, 746 31 Bålsta, Org.nr: 556726-8064