top
logga

Länkar rugby

Samarbetspartners
Annons

Snubblande nära för ERK i premiären!
Söndag 21 maj 2017 08:55


Foto: ERK

Matchen i Trelleborg mellan hemmalaget Pingvin och gästande Enköpings RK blev så jämn och tuff som de brukar vara!

Båda lagen verkar ha varit tagna av stundens allvar och att det var första tuffa matchen för båda lagen. Pingvin vann med minsta möjliga marginal i en väldigt jämn match i Trelleborg 21-18. Pingvin tog ledningen med 3-0 alldeles i början på matchen på en straffkick och ERK svarade strax efteråt med att kvitterade till 3-3.

Bägge lagen missar sina chanser i början av matchen och gör det svårt för sig och båda lagen åker på flera straffar under matchen pga av frustration, vilket ERK utnyttjar bäst. Jim Wetterström sparkade in 18 poäng i matchen och ERK höll Pingvin bakom sig, till på slutet av matchen då Enköping RK gjorde flera misstag.

Det utnyttjade Pingvin och under en kort period i slutet av matchen gjorde de 3 försök (15 p) i snabb följd och gick upp i ledningen med 21-18. ERK hade chansen i slutsekunderna att kvittera men missade 3 poäng annars hade matchen slutat oavgjort, vilket är ovanligt i Rugby.

ERK ska ha all heder även om det är surt att förlora när det är så nära. Det var förra årets SM-finallag ERK mötte, ska vi ha i åtanke och rugbyklubben har mer sparkapital att sätta in i framtiden. En bra genomförd match av Enköping med många unga spelare i laget och en tuff match borta. Bara gratulera Pingvin till segern och ta revansch hemma!

Annons
 

Pingvin – Enköping 21-18 (3-12)

Poäng,
Pingvin: James Campbell 6, Lars Tunestål 5, Oscar Larsson 5, Matthew Keane 5.
ERK: Jim Wetterström 18.

Övriga resultat & tabell >>>


 

 

Lägg till kommentar

Säkerhetskod
Uppdatera

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

bottom

SMG AB, Fånäsvägen 10, 746 31 Bålsta, Org.nr: 556726-8064