top
logga

Länkar rugby

Samarbetspartners
Annons

Seriestart i Rugby Allsvenskan!
Fredag 19 maj 2017 07:10


Foto: Kent Lundqvist

Rugbyklubbens herrar, möter Pingvin, Trelleborg borta på lördag kl. 15.00. Pingvin borta är alltid en tuff nöt att knäcka och ERK brukar normalt ha svårt i Trelleborg.

Pingvin har en väldigt ”tight” plan och det blir oftast mycket klungspel och svårt att få till en öppen ”Running rugby” och spel på backarna.

Trelleborgs kommun har beslutat att de ska få en fullstor plan snart och det kommer att göra att det blir enklare för gästerna att spela sitt spel.

Pingvin spelade SM-final mot Exiles 2016 och har ett starkt lag och det kommer att bli en tuff uppgift för ERK att öppna Allsvenska borta mot dem.

Rugbyklubben har tränat bra sedan oktober, där de kört på Atletverkstaden och fler pass inomhus och på konstgräs.

ERK har en stor trupp i år med 40 st spelare, där det är en blandning av unga och äldre med erfarenhet.

Annons 

Herrarna fick till en bra spelplan och fick den att fungera bra under slutet av säsongen 2016. Om laget utvecklat ”gameplanen” och får till spelet som kommer ERK att kunna ge Pingvin, Trelleborg en match. Rugbyklubben har en stark klunga och en backlinje som är samspelta sedan förra året.

Det har varit många på träningarna under vintern och många spelare har lagt på sig några kilo muskler, vilket förhoppningsvis gett lite mer självförtroende och tyngd i klungorna och i det öppna spelet.

Det ska bli intressant och se hur ERK står upp mot förra årets SM-final lag Pingvin på lördag.

 

 

 

Lägg till kommentar

Säkerhetskod
Uppdatera

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

bottom

SMG AB, Fånäsvägen 10, 746 31 Bålsta, Org.nr: 556726-8064