top
logga

Länkar rugby

Samarbetspartners
Annons

ERK orkade inte hela vägen i premiären!
Måndag 08 maj 2017 08:47


Emma Skagerlind  ERK, bäste poänggörare i premiären borta mot Uppsala.                                         Foto: Kent Lundqvist (arkiv)

Det blev premiärförlust 22–39 för Enköpings RK i damallsvenskan 15-manna borta mot Uppsala

Det skulle komma att bli en så jämn match som det på förhand tippades mellan hemmalaget Uppsala och ERK. Det var dock ERK som var i ledningen och höll sin spelplan fram till det spelats dryga 70 minuter av matchen, då fick Uppsala fart på sina backar och kunde vända och vinna.

-
Vi spelade riktigt bra i 70 minuter och ledde i halvtid. Under de sista 10 minuterna så kändes det som att vi slappnade av och dem gjorde tre snabba försök, berättar tränare Nicklas Proos.

Det var inte långt borta att ERK kunde avgjort denna match tidigare men ett par märkliga domslut hindrade laget, berättar Proos.

- Vi hade lite otur och vi fick fyra försök bortdömda och tre av dem var solklara. Man ska inte skylla på domaren, men han har inte dömt så mycket och det utnyttjade Uppsalas rutinerade spelare och det gjorde dem bra.

Den här matchen är den enda som ligger på våren och nu väntar fullt fokus på 7-manna spel för ERK.

- Ja, det var egentligen meningen att vi skulle spela alla 15-manna matcher på hösten för att lägga fokus på 7-mannan på våren, men den här matchen gick inte att få in då, avslutar Proos.

Annons 

Uppsala – Enköping 39–22

Poäng:
Uppsala: Emelie Hellgren 10, Caroline Lundberg 10, Maria Ahlström 5, Madeleine Belin 5, Emma Holmgren 5, Josefin Devine 4.
Enköping: Emma Skagerlind 12, Tove Viksten 10.

Övriga resultat & tabell >>>

 

 

 

Lägg till kommentar

Säkerhetskod
Uppdatera

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

bottom

SMG AB, Fånäsvägen 10, 746 31 Bålsta, Org.nr: 556726-8064