top
logga

Länkar rugby

Samarbetspartners
Annons

Förlust för Sverige på Korsängens Rugby Arena!
Söndag 07 maj 2017 07:35


Foto: Kent Lundqvist

Sverige vägde lätt i landskapen hemma mot ett för dagen överlägset Litauen som vann med hela 52–14.

Sveriges landslag i Rugby tog igår emot Litauen i Enköping på Korsängens Rugby Arena. Tyvärr fick Sverige en tung start på matchen och låg redan efter cirka 20 minuter under med 0–21 som ökade till 0–28 innan Litauen drog ner på tempot och spelade lugnare.


Foto: Kent Lundqvist

Sverige möte en motståndare med många vältränade spelare som dessutom hade mycket bra ”skills” med mycket bra pass och snabba spelare där inte Sverige hängde med i svängarna och poängen trillade in snabbt i början av matchen. ”Mindy” som spelade klunghalv i Litauen öppnade upp spelet för Litauen och låg bakom flera av deras poäng. Mindugas spelade med ERK runt 2007 en säsong och det var en spelare till i Litauen från den tiden.


Foto: Kent Lundqvist

Svenska landslaget har använt 42 spelare de senaste 5 landskamperna och med den omsättning på spelare så är det väldigt svårt att få till en ”gameplan” som fungerar, när spelarna byts ut hela tiden. Spelarna gör så gott det kan och kämpar, men rugby går ut på att förstå och vara mogen uppgiften, så att man kan spela på en högre nivå. Att låta unga spelare ta det stora ansvar de får göra nu, pga. att förbundet inte satsar på herrarna, är inte rättvist mot alla unga talanger som blir uttagna och ska axla vuxna o mer erfarna spelares roller.


Foto: Kent Lundqvist

Spelarna kämpar bra och jobbar hårt men skillnaden såg man väldigt tydligt idag där Litauen var ”större” i allt som föregicks på plan. Sverige spelade bra under en period i mitten på andra halvlek, men då hade också Litauen 2 ”sinbins” vilket påverkade spelet. Med den här visionen om att ”vara bra om några år” är tyvärr feltänkt och de drabbar allas syn på svensk rugbys standard och nivå. I en sådan komplicerad idrott som rugby är krävs mer än bara kämpa, springa och passa, utan det krävs mer rugbykunskap och den hade Litauen idag.


Foto: Kent Lundqvist

Adil Salahov och Jim Wetterström från Enköpings Rugby Klubb gjorde en klar godkänd insats och bidrog med mycket positivt i spelet mot ett starkt Litauen.


 

Lägg till kommentar

Säkerhetskod
Uppdatera

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

bottom

SMG AB, Fånäsvägen 10, 746 31 Bålsta, Org.nr: 556726-8064