top
logga

Samarbetspartners
Annons

Sagström med i toppen!
Lördag 17 juni 2017 07:50


Foto: Privat

Madelene Sagström fortsätter att prestera i LPGA tävlingen meijer LPGA Calssic och är klar för finalspel under lördag och söndag på Calssic på Blythefield CC

Sagström spelade fortsatt bra golf under andra rundan av MLC. Även om det startade en smula trevande så stannade hon på -1 för dagen och -7 totalt (135 slag) vilket betyder en topp 10:e placering och vidare som enda svenska i tävlingen!

- Det har varit två bra inledande dagar där jag känner att mycket i spelet börjar sitta. Jag hade lite svårt att landa mina utslag på fairway inledningsvis och fick kämpa för paren men avslutning var bra, berättar Sagström.

Sagström startade med tre raka par, men det var som sagt många räddade par vilket tillslut gav en bogey på det 4:e hålet. Ett nytt räddat par på hål 5 och sedan kommer en ny sur bogey. Hon svarar dock omgående med att rulla i dagens första birdie vilket var nödvändigt för att inte tappa på toppen i tävlingen och hon avslutar med två par.

Nu lossnade det i spelet igen och Sagström spelar stabilt på hemrundan. Par på 10:an och en ny skön birdie på 11:an. Sedan kommer 6 raka par med mersmak innan hon efter ett magiskt inspel puttar i en avslutande birdie och stannar på -1 för dagen och hon är tillbaka i toppen av tävlingen. 
Se det magiska inspelet här >>>

Nu väntar finalspel och Sagström är laddad för att göra en bra score under lördagen och söndagens spel.

- Jag skall gå ut och ge det här en chans där jag har som mål att träffa fler fairways, för ruffen är riktigt svårhanterad där ute. Om jag kan hitta lite närmare flagga med mina inspel och hitta fler bra puttar så skall jag kunna ge mig chansen till en framskjuten placering, jag går idag ut med Sung Hyun Park & Cristie Kerr som är en erkänt bra puttare och skall försöka hitta inspiration av henne, avslutar Sagtsröm.

Annons 


Leder tävlingen gör fortsatt 
kanadensiskan Brooke M. Hendersen på -12 (130 slag). Övriga svenskor missade cutten och stannade på: Dani Holmqvist +2 (144 slag), Caroline Hedwall +3 (145 slag) och Pernilla Lindberg +6 (148 slag).

Se höjdpunkter från andra dagen >>>

 

 

 

Lägg till kommentar

Säkerhetskod
Uppdatera

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

bottom

SMG AB, Fånäsvägen 10, 746 31 Bålsta, Org.nr: 556726-8064