top
logga

Annons
Annons
Samarbetspartners
Annons

Poängkung från Nacka förstärker ESK inför Allettan.
Onsdag 19 december 2012 08:21


DIF fostrade Filip Norman är klar för Enköpings SK.                                                                                                  Foto: Eliteprospects.

Filip Norman 22år, en spelskicklig center och poängbäst i Nacka är klar för Enköpings SK.

ESK gjorde i går klart (muntligt) med Nackas bäste poänggörare Filip Norman som ser farm emot spel i Allettan.
Norman som gjort 36 poäng (9 + 27) i grundserien med Nacka var på plats i Bahcohallen när ESK tränade igår och har gjort klart muntligen med sportchef Håkan Carlsson.

– Jag är klar kan man säga då vi är överens muntligen och skall nu bara göra klart alla papper. Förhoppningsvis gör jag min första träning på torsdag, berättar Filip Norman.

Norman är fostrad i Djurgårdens IF men har nu spelat 2,5 säsong i div.1 med Nacka som missade Allettan.
– Jag känner att det var dags att byta miljö och jag vill spela Allettan så när kontakten togs så var det inte svårt att fatta beslutet att tacka ja. Kontakten togs via Filip Cruseman som jag spelat ihop med som junior i DIF. Det här skall bli spännande och kul, berättar Norman.

Vad är du för spelartyp?
– Jag är en hårt jobbande center med bra speluppfattning. Med ett bra positionsspel så lever jag högt på min spelförståelse och gör en hel del poäng.  Det kommer säkerligen ta en liten stund innan jag kommer in i spelet här i Enköping då jag inte känner till spelarna eller laget så väl, berättar Norman.Tränare Petri Suomela är nöjd med att få in Norman i truppen.
– Jättekul och bra att få in en center till i truppen. Jag vet ganska lite om Filip men att han gjort mycket poäng i Nacka talar sitt tydliga språk. Nu är det upp till oss och se till att Filip kommer in i det här så fort som möjligt, säger Suomela.


Foto: Kent Lundqvist 

Abris positiv till en förlängning.
Positiva vindar blåser runt Fredrik ”Abris” Abrahamsson som är positiv till det förslag han fått av ESK.
- Vi skulle ha träffats idag (igår tisdag) på träningen men Fredrik är sjuk så vi skall ta det på torsdag. Så mycket kan jag säga att Fredrik låter positiv och jag tror på ett bra besked på torsdag, säger Sportchef Håkan Carlsson.

Nuläget i truppen är positiv och laget tränar bra.
Glädjande är att laget ser intakt ut på träningen. Fredrik Abrahamsson var sjuk men tränar på torsdag och Ola Nilsson var borta med jobbet.


Foto: Kent Lundqvist

Positiva besked både från Niclas Levein och Jesper Sojé inför starten av Allettan.
- Det känns skapligt nu, berättar Levein. Jag röntgade knät och det konstaterades att det var en inflammation i en slemsäck i knät och jag skall vila två veckor innan jag får belasta till 100 %.

- Nu har min blödning som jag hade runt knät släppt så jag kan åka skridskor. Jag tar med mig utrustningen hem under julen så jag kan köra extra för att vara så bra tränad som möjligt när det är dags att börja träna med laget igen, berättar Levein.


Foto: Kent Lundqvist

Jesper Sojé som åkte på en smäll på träning förra veckan är på isen igen och kör för fullt.
- Jag hade riktigt ont förra veckan och det konstaterades att det var höftböjaren som fått sig en smäll. Jag har stått över match i helgen med J20 men nu är jag på isen och kan köra men det är jobbigt, skrattar en nöjd Jesper Sojé.

Tuff inledning för ESK i Allettan.
-
Ja det kan man lugnt säga. Vi startar med Visby/Roma (Vann Div.1 D) borta fredag den 4/1 och första hemma spelar vi mot Nyköping (tvåa i Div.1 D) söndagen den 6/1, berättar Petri Suomela.

 

Kommentarer  

 
+3 #6 nisse 2012-12-20 21:08
Det är bra om man får in lite nytt, men man behöver träna ordentligt också nu när man har möjligheter till det. Jag har varit ner och sett ett par träningar ser väldigt lojt ut. KONDITION???
Citera
 
 
-4 #5 # 8 2012-12-20 08:38
Boumedienne är ju ledig.
Citera
 
 
-1 #4 Ove 2012-12-19 20:43
Se där, det börjar ordna sig! Kul!!! :)
Bara 2 spelskickliga backar så har vi en riktigt stark trupp.
Citera
 
 
0 #3 Hälge 2012-12-19 15:44
Intressant nyförvärv. Hoppas de löser mig med Abris. nu är det bara en back som fattas sen ser det bra ut inför allettan.
Citera
 
 
+1 #2 ESK Supporter 2012-12-19 11:42
Vad kul!!! Kommer det in någon ny back?
Citera
 
 
+3 #1 # 8 2012-12-19 10:54
Filip Norman är ett kanontillskott. Riktigt smart spelare som är extremt nyttig i BP också. Grattis ESK.
Citera
 

Lägg till kommentar

Säkerhetskod
Uppdatera

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

bottom

SMG AB, Fånäsvägen 10, 746 31 Bålsta, Org.nr: 556726-8064