top
logga

Länkar ishockey

Annons
Annons
Samarbetspartners
Annons

ESK Hockey Fick svårt hemma mot Borlängel!
Torsdag 12 oktober 2017 07:37


Foto: Kent Lundqvist

Borlänge var rappare och mer effektiva och vann därför mot Enköpings SK i hockeyettan. Dalalaget tog med sig samtliga tre poäng från matchen i Bahcohallen som slutade 2-5 (1-3, 1-1, 0-1).

– Ingen bra match från vår sida. Vi möter ett bra lag och behöver då vara mer ödmjuka på isen, säger ESK:s tränare Robert Kimby.

Det märktes tidigt att Borlänge var ett skridskoskickligt lag som kom med fart in i anfallszon och ESK hade problem att hänga med i svängarna. Hemmalaget hade stundtals stora problem att få ur pucken från egen zon, något Borlänge inte var sena att utnyttja. Gästerna sköt kampens första mål i powerplay efter 5:51 genom Sebastian Bengtsson som satte pucken högt över axeln på ESK-keepern Simon S:t Cyr. Drygt två minuter senare small det igen då det var allmän oordning från hemmalaget i försvarszon.


Foto: Kent Lundqvist

– Det är flera baklängesmål i matchen som föregås av stirrigt agerande i egen zon. Kändes som om killarna var dåligt förberedda mentalt och i första perioden ville vi inte "slåss" för det, tog inte för oss i närkamperna, säger Kimby.

ESK fick dock till en reducering efter 12:31 och målet var riktigt snyggt. Daniel Andersson drev in i anfallszon och hittade en helt ren Viktor Ehn som kunde raka in 1-2.


Foto: Kent Lundqvist

Hemmaglädjen blev dock tämligen kortvarig då Borlänge sköt matchens nästa mål knappa minuten senare då ESK inte förmådde skicka ut pucken i mittzon trots att man hade kontroll på trissan.


Foto: Kent Lundqvist

– Vi är inte skärpta och kollar inte bakom ryggen innan vi spelar pucken. Där måste vi bli bättre framöver, tycker ESK-tränaren.

Det såg bättre ut i andra perioden och på de första fem minuterna vaskade ESK fram två bra lägen på ny reducering. Målet skulle dock komma då anfallaren Daniel Andersson satte viktiga 2-3 efter 5:41.


Foto: Kent Lundqvist

Tyvärr tvingades målskytten utgå senare på grund av en lårkaka. Borlänge anade faran och höjde på nytt tempot i skridskoåkningen. Man etablerade tryck mot hemmamålet men ESK försvarade sig bättre och fick andrum då bortalaget drog på sig en utvisning efter 11:45. Det numerära överläget förvaltade ESK inte alls på rätt sätt och i spel fem mot fem lite senare kunde Nils Eriksson, med sitt andra mål för aftonen, ge Borlänge en ny tvåmålsledning.


Foto: Kent Lundqvist

– Andra perioden var ändå klart bättre, det blev mer känsla och energi i laget, säger Kimby.

Knappt fyra minuter in på tredje perioden kom 2-5 och därifrån fram till slutsignalen var matchen helt odramatisk.


Foto: Kent Lundqvist

– Vi slocknade efter Borlänges femte mål, helt klart, säger Kimby.

I och med förlusten är ESK fyra poäng efter Borlänge som har den sista plasten till allettan. Viktigt därför att ta en fullpoängare borta mot Surahammar på söndag.

– Det är bara att ladda om. Vi har två träningar före matchen och ska se till att komma bättre förberedda tills på söndag, avslutar Robert Kimby.

Annons 

Enköpings SK-Borlänge HF 2-5 (1-3, 1-1, 0-1)
Skott: 22-38 (5-16, 10-13, 7-9)

Mål, 0-1 (5:51) Sebastian Bengtsson, 0-2 (8:04) Nils Eriksson, 1-2 (12:31) Viktor Ehn, 1-3 (13:29) Mathias Wiklund, 2-3 (25:41) daniel Andersson, 2-4 (36:47) Nils Eriksson, 2-5 (43:49) Kalle Östman.

Utvisningar, ESK: 2x2 min. Borlänge: 2x2 min.

Publik: 203


Övriga matcher & tabell >>>

 


 

 

Lägg till kommentar

Säkerhetskod
Uppdatera

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

bottom

SMG AB, Fånäsvägen 10, 746 31 Bålsta, Org.nr: 556726-8064