top
logga

Länkar ishockey

Annons
Annons
Samarbetspartners
Annons

BHC bjöd på onödig spänning mot Iron
Fredag 06 oktober 2017 22:18


Foto: Kent Lundqvist
  

Efter att ha haft matchen som i en ask, bjöd hemmalaget in Iron till festen som slutade med uddamålsvinst 4-3 för BHC.


Med Rimbo i närminnet så såg det lite krampaktigt ut i första perioden för hemmalaget. BHC fick chansen att spela fem mot tre efter 6.54. Visst kom man till avslut, men inte det riktigt heta.
  


Foto: Kent Lundqvist

Någonstans började det ändå skönjas ett övertag för Bålsta. Det var kämpa och hjärta som gällde och Bålsta levererade.

- Ja, det är ett underbart gäng det här. Där det saknas kunnande så tar man fram hjärtat och kämpar sig fram istället. Härligt. säger tränaren Lars Billing.


Foto: Kent Lundqvist

Så helt rättvist är det hemmalaget som tar ledningen efter 14.44. I boxplay kämpar Jesper Söderström till sig pucken och sticker på kontring. Passar fram Viktor Brokvist som hängde på.


Foto: Kent Lundqvist 

Viktor sätter full fart och bryter in framför backen, missar avslutet. Jesper som följt efter får pucken och kan peta in 1-0.

Bålsta är också nära 2-0 i periodslutet, men Adrian Sjökvist lyckas styra pucken precis utanför stolpen.

I andra perioden fick vi se en överkörning. Bålsta visade upp sig från sin bästa sida. Mesta tiden i alla fall.


Foto: Kent Lundqvist

Det dröjde visserligen till 13.34 innan utdelningen kom. I powerplay kunde Bålsta sätta upp Robert Olofsson i läge. Stenhårt skott i krysset otagbart för Irons målvakt Adam Sandberg.


Foto: Kent Lundqvist

Sedan dröjde det bara till 14.16 innan 3-0 satt. Iron slarvade i egen zon och Jesper Söderström och Viktor Brokvist kämpade in pucken framför mål och efter lite strul så kunde Alexander Tyreskog skicka in pucken i mål.


Foto: Kent Lundqvist

Bålsta bjöd visserligen tillbaka vid 3-1. Robert Olofsson slog en indianpassning i anfallszon som bröts och Irons Jacob Hellman kunde kontra in målet.


Foto: Kent Lundqvist

Bålsta fick sist ordet i andra perioden när Joakim Lundqvist skickade in en, som det såg ut, chanspuck mot mål och den slank in bakom Irons målvakt till 4-1 efter 18.56


Foto: Kent Lundqvist

Om Bålsta var bra i andra så vet jag inte vad som hände i periodpausen. För i tredje blev det något helt annat. Visserligen hade Bålsta ett skott i stolpen efter 2,40, men sedan bjöd man verkligen in gästerna.


Foto: Kent Lundqvist

Iron reducerar till 4-2 efter 11.05 och kryper ändå närmare när de gör 4-3 med 3.11 kvar att spela. Bålsta började tveka och Iron tryckte på för kvittering.

Det var stundtals väldigt virrigt i egen zon. Inte blev det lättare när Bålstas Niklas Östlund skickar pucken över plexit och blir utvisad med 21 sekunder kvar.. T.O för Bålsta för att samla styrkorna. Iron passar på att ta ut målvakten.


Foto: Kent Lundqvist

På tekningen sätter sig Jesper Söderström på pucken och blir även han utvisad. Klockan visar 14 sekunder kvar och tekning i egen zon. Lyckligtvis vinner hemmalaget tekningen och kan skicka ut pucken och få tiden att gå ut.


Foto: Kent Lundqvist

-Det där var onödigt. En del individuella misstag ställer till det för oss. Jag tror aldrig jag ropat slå till icing så många gånger i en match som idag.

- Det positiva är att vi visar hjärta och kämpatakter idag. Måste berömma tredjelinan. De har verkligen hjärtat på rätt ställe. Hela gänget är fantastiskt måste jag säga.

- Vi är lite berg och dalbana just nu. Det har inget med hemma kontra bortaplan att göra. Efter förlust tar vi fram hjärtat igen och kämpar, efter vinst tror vi att vi är kungar och gör inte jobbet ordentligt. Nu hoppas jag vi kan bryta trenden på tisdag. avslutar Lars Billing.

Bålsta-Iron 4-3 (1-0, 3-1, 0-2)
Skott 38-34 (15-11, 12-7, 11-16)

1-0   Jesper Söderström (14.44) 2-0 Robert Olofsson (33.34) 3-0 Alexander Tyreskog (34.16) 3-1 Jacob Hellman (35.38) 4-1 Joakim Lundqvist (38.56) 4-2 Joakim Queckfel(51.05) 4-3 Gustav Andersson (56.49)

För tabell och övriga resultat klicka här >>>>

 

 


Lasse Andersson och Kent Lundqvist

 

 

 

 

Lägg till kommentar

Säkerhetskod
Uppdatera

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

bottom

SMG AB, Fånäsvägen 10, 746 31 Bålsta, Org.nr: 556726-8064