top
logga

Länkar ishockey

Annons
Annons
Samarbetspartners
Annons

Ny tränare/sportchef klar för Bålsta HC!
Onsdag 05 april 2017 07:15


Lasse Billing tar över BHC som tränare & sportchef.                                                                                                       Foto: BHC

Nu är det klart att Lasse Billing tar över i Bålsta HC som A-lagstränare och Sportchef efter Robert Kimby.

- Det här skall bli riktigt kul oh spännande att få komma till BHC som är en välfungerande klubb med ambitioner som förening. Jag har endast positiva erfarenheter av klubben och jag har varit här till och från de senaste åren som instruktör med Sweden Hockey, berättar Billing.

Hur ser ditt uppdrag ut och när startar det?

- Det har redan startat, skrattar Billing. Jag gick på uppdraget som ett aprilskämt och har startat igång med en del processer som är initialt viktiga och sitter i dagarna med Kimby och andra för planering och avstämning. Mitt uppdrag består i att managera A-laget i träning och match, men även att jobba med allt från verkstadsgolvet (ungdomssektionen) till utbildningsfrågor och annat som för föreningen vidare på ett positivt sett.

Hur ser din bakgrund ut som tränare/instruktör inom hockeyn?

- Närmast kommer jag från ett intressant uppdrag som J20 tränare i Viggbyholm där vi under en treårsperiod förflyttade oss från div.2 till Elit. Jag har jobbat med hockey på heltid sedan 2005 med olika uppdrag inom Sweden hockey och jag har även varit inom damhockeyn där jag bla. tagit SM Guld och Europacup silver vilket givit mig ett brett perspektiv i mitt ledarskap & tränarskap.


Annons

Hur skulle du vilja beskriva dig själv som tränare & coach?

- Jag är ingen hundtränare/coach som skäller mig fram genom de olika uppdragen. Jag tror på att närma mig spelare med ett annat perspektiv där välmående och bekräftelser är viktiga. Intressenivån är det som styr hos spelaren och den skall uppmuntras i alla åldrar.

När kör ni igång och med vad?

- Jag har redan startat med att inventera truppen och jag skall ihop med Kimby i dagarna se över den befintliga truppen. Sedan skall jag säkra upp grundtruppen för att få klart för mig vad som kommer behövas i form av nya spelare där jag gärna ser att vi får in yngre spelare som är på väg i sin hockey med utvecklingspotential. Jag skall starta med att bygga upp en fysprofil på laget/spelarna med tester, som jag förövrigt även skall implementera i ungdomslagen. Detta kommer på sikt förenkla för mig att följa de yngre spelarnas utveckling. Vi siktar på att starta den kollektiva försäsongen i slutet av april och köra fram till semestern där spelarna får ett eget träningsschema som skall vara enkelt att följa. Sedan blir det uppstart med tester i augusti och isträning fram till seriestart.

När vill du ha truppen klar?

- Jag vill ha den klar innan semestern, men det kommer lämnas en dörr öppen för eventuella förstärkningar till efter sommaren, avslutar Billing.

 

 

 

 

Kommentarer  

 
0 #2 Hockeyfreak 2017-04-05 17:45
Herr Billing glömde berätta att Viggan även åkte ur J20-elit efter 1 säsong ;)
Citera
 
 
0 #1 Supporter 2017-04-05 14:58
Kul att det har ordnat sig efter Kimby! Lycka till och även till dig Robert. :-)
Citera
 

Lägg till kommentar

Säkerhetskod
Uppdatera

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

bottom

SMG AB, Fånäsvägen 10, 746 31 Bålsta, Org.nr: 556726-8064