top
logga

Länkar ishockey

Annons
Annons
Samarbetspartners
Annons

HC Liljan klara för div.3!
Söndag 26 mars 2017 07:06


Foto: Kent Lundqvist

Vi säger grattis till HC Liljan som säkrade kontraktet i kostym då Skarpnäck AIK smått överraskande vann bort mot Ekerö IK igår (fredag) kväll.

- De fick spela sin match i går pga. att Ekerö kommun hade satt datum 25/3 som avstängnings dag för aggregatet därav dispens till att spela igår kväll, berättar Pelle Olofsson.

Det som skulle bli en riktig kvalrysare i dag då HC Liljan var tvungen att ta minst två poäng för att säkra en plats i div.3 nästa säsong borta mot Gnesta IK. Så blev det inte då Ekerö IK av någon anledning spelade sin sista match i kvalserien redan under fredagskvällen hemma mot tabelljumbon SAIK som så här långt inte tagit en enda poäng, lätt seger för hemmalaget var att räkna med och inget annat?

Så blev det inte! Hemmalaget fick förvisso en drömstart med en tidig 2–0 ledning och här var det nog många i HC Liljan som släppte sin bevakning av den här matchen och började sina förberedelser för match borta mot Gnesta. SAIK skulle komma igen och med mindre en 2 minuter kvar av ordinarie matchtid så kvitterar SAIK och tar matchen till övertid och tillslut även straffar. Väl där vinner SAIK på straffar där Ludwig Eriksson blir någon form av kvalhjälte för HC Liljan som trycker in sin straff i andra omgången.

- Känns jättekul! Den förvandling vi har gjort som lag senaste veckorna, det slit grabbarna gjort och verkligen gjort det för varandra, säger en glad och nöjd Olofsson som nu laddar för säsongens sista match.

HC Liljan förlorade i den betydelselösa sista omgången.

- Dagens avslutning blev en mental tvärnit, alla var mentalt kvar i Enköping, konstaterar tränare Göran Olofsson.

Göran sammanfattar en rolig säsong.

- Målsättningen hockey mässigt har varit att spela enkelt, spela oss över hela planen på hela femman, tempo i allt vi gör på isen. Upplandsfyran vinner vi enkelt, trots kort om folk ibland på träning o match.

Allfyran 4.

- Det blir som att vi går upp en division jämfört med Upplandsfyran. Det tar oss halva hela januari för att komma in i matchtempot. Vi blir bättre o bättre efter jul och spelar bra trots förluster. När Andeas "Linkan" och Fredrik Lundin kommer med så får vi härlig tempohöjning, stabilitet i träning o match.  Nyckelmatchen blev första kvalmatchen mot Gnesta som gav hela laget ett härligt självförtroende. Därefter har vi varit bättre/starkare i samtliga kvalmatcher i sista perioden. Vi går upp i trean på lagmoral. Alla gjort ett otroligt bra jobb hela säsongen, Linkan & Lundin blev den perfekta sista pusselbiten, avslutar en otroligt glad och nöjd tränare, Göran

Annons
Se tabell här >>>

 

 

 

Kommentarer  

 
-1 #7 Agneta Sjödin 2017-03-28 09:50
Har han instagram?
Citera
 
 
-1 #6 Ragata Petersson 2017-03-28 07:23
Mmhm. Han är en riktig mumsbit den där bärgård. måste försöka köpa säsongskort tills nästa år
Citera
 
 
+4 #5 Hcliljan4ever 2017-03-26 10:30
Hej Pamela. Han heter bärgård. En väldigt eftertraktad kille som du säkert förstår
Citera
 
 
+5 #4 Pamela andersson 2017-03-26 10:27
Wow vilka fina killar. Va heter han till vänster längst fram? En riktig gobit... är han singel?
Tacksam för svar
Citera
 
 
+3 #3 Åsa 2017-03-25 22:21
Åh vad roligt :) grattis
Citera
 
 
+4 #2 Patrick 2017-03-25 09:35
Kul, grattis.
Citera
 
 
+3 #1 Stisse Johansson 2017-03-25 08:44
Grattis!
Citera
 

Lägg till kommentar

Säkerhetskod
Uppdatera

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

bottom

SMG AB, Fånäsvägen 10, 746 31 Bålsta, Org.nr: 556726-8064