top
logga

Länkar ishockey

Annons
Annons
Samarbetspartners
Annons

Fullträff när HC Liljan vann kvalseriefinalen.
Torsdag 23 mars 2017 07:58


HC Liljan manglade Ekerö i kvalseriefinalen hemma i Bahcohallen.
                                                                      Foto: Kent Lundqvist

HC Liljan stod för en riktig fullträff när man i kvalseriefinalen vann med klara och rättvisa 5–1 över ett bra Ekerö IK.

Det var verkligen finalkaraktär på mötet i kvalserien till div.3 när tabelltvåan HC Liljan spelade hemma mot tabellettan Ekerö IK. Från första nedsläpp var det en högoktanig match där underhållningsbarometern slog i taket.


Foto: Kent Lundqvist

Det var en intensiv inledning i matchen och kanske lite väl intensivt för Liljan som tidigt åker på två raka utvisningar. Dem klarar dock ut det hela med bravur och kan sedan ta över matchbilden med ett sällan skådat spel. Gästande Ekerö är bra i matchen men Liljan är bättre, på allt. Hemmalaget vinner varenda duell på isen och det kostar kraft på gästerna som trots allt klarar 0–0 i den första perioden.


Foto: Kent Lundqvist

I mellanakten är det inte någon vidare hög svansföring på gästerna som grinar illa. Liljan däremot trycker i ytterligare en växel och nu är Ekerö illa ute. I mitten av perioden har Liljan ett jättetryck på gästerna och vid ett läge så har hemmalaget 4–5 bra chanser i samma byte framför mål men en heroisk Robin Larsson i gästernas mål räddar Ekerö.


Foto: Kent Lundqvist

Minuten senare så kommer ett förlösande och rättvist mål, det är Felix Wahlman som tar ett bra styrskott från blå och framför mål hittar Pontus Jöheden pucken med klubban och styr in pucken mellan benen på en chanslös Larsson.


Foto: Kent Lundqvist

Nu blir det än mer Liljan som fått blodad tand. I den 17:e minuten så tilldöms hemmalaget en straff och den sätter Johan Hedengren distinkt via målramen till 2–0.


Foto: Kent Lundqvist

Perioden ser ut att sluta 2–0 men med 46 sekunder kvar så åker Liljan på en utvisning och gästerna får ett gyllene tillfälle att ta sig in i matchen igen. Då bjuder istället Ekerö på 3–0, med två sekunder kvar av perioden ger man bort pucken till Pontus Lindström som gör ett short handed goal.


Foto: Kent Lundqvist

Samme Lindström får även en ny jättechans i spel fyra mot fem i början av den tredje och sista perioden, men nu var det Larsson som vann kampen. I stället kan gästernas Erik Rechlin reducera till 1–3 bara 17 sekunder senare.


Foto: Kent Lundqvist

Det blir dock en kortvarig lycka för gästerna som blir duktigt uppsnurrade kort därefter när matchens gigant – Patrik Cederlöv serverar William Jernberg pucken i slottet och det är 4–1 med ett bra avslut efter isen.


Foto: Kent Lundqvist

24 sekunder senare punkterar Emil Andersson matchen med att fastställa slutresultatet till 5–1.


Foto: Kent Lundqvist

- En så djäkla bra matchen av oss, alla levererar och presterar på en hög nivå matchen igenom. Det finns inte mycket att säga om matchen mer än att vi blir bättre och bättre ju längre säsongen lider och det gör mig hoppfull inför sista omgången, vi kommer inte att vika ned oss där inte, berättar en bestämd och nöjd Liljan tränare – Göran Olofsson.

Annons 

HC Liljan – Ekerö IK 5–1 (0–0, 3–0, 2–1)
Skott 45–33 (16–11, 18–8, 11–14)

Målskyttar HCL: Pontus Jöheden, Johan Hedengren, Pontus Lindström, William Jernberg, Emil Andersson.

Utvisningar: 4x2min – 1x2min
Publik: 177

Spelarbetyg HCL:


Patrik Cederlöv


Fredrik Lundin/Pelle Olofsson


Andreas Lindqvist


Övriga resultat och tabell >>>

 

 

 

 

Lägg till kommentar

Säkerhetskod
Uppdatera

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

bottom

SMG AB, Fånäsvägen 10, 746 31 Bålsta, Org.nr: 556726-8064