top
logga

Länkar innebandy

Annons
Annons
Samarbetspartners
Annons

Lokomotiv tuffar på i herrtrean!
Tisdag 10 oktober 2017 07:00


Foto: Kent Lundqvist

Lokomotiv Grillby IBK fortsätter att övertyga som nykomlingar när dem tog sin tredje raka seger i herrtrean borta mot Björklinge BK U med hela 10-2.

– Loket kommer till matchstart med två backpar och tre kedjor. Matchinledningen är ganska så öppen med chanser åt bägge håll. De första riktigt farliga avsluten står BBK för då Loket släpper igenom för enkla diagonala genomskärare vilket renderar i bra lägen för BBK. I mål var dock Lokomotivdebutanten Johan Olsson stabil (Ja Johan Olsson som tidigare har representerat Storvreta).

Det är dock Loket som ska få första noteringen i matchprotokollet. Kalle Nissén, som avgjorde derbyt mot Klubben, avancerar upp från backposition och spräcker nollan med en riktig stänkare, fint framspelad av Jens Wickman.

Dryga två minuter efter första målet drabbas BBK av en utvisning. Loket rullar boll i en minut innan Jakob Fertig avslutar distinkt bakom målvakten efter Johan Alveus passning. Samma Fertig hittar målburen ytterligare en gång strax innan periodvilan med ett nästan identiskt mål, denna gång framspelad av Jimmy Boberg.  0-3 efter första perioden.

– Det känns som att vi tar över matchen efter första 10. Vi stänger ytorna för genomskärarna och vårdar bollen bättre i anfallen, berättar tränare Anders Iggström.

I andra perioden får Loket ett drömläge att utöka ledningen då BBK drar på sig en utvisning efter 1.56. Det vill sig dock inte bättre än att BBK bryter en passning och Daniel Osanloo kommer fri mot Johan i mål och sätter 1-3 efter 2.45. BBK börjar notoriskt att spela väldigt defensivt med en låg Två-Två-Ett-uppställning i försvarszon. Loket tillåts äga mycket boll spelar runt och söker avslut. 6.38 sätter Tobias Metzner sitt första för dagen framspelad, som så många gånger förut, av Johan Alveus.

När Lokets Martin Johansson får syna botbänken i bytet efter målet så reducerar BBK på nytt. 2-4 sätter Jesper Aspman bakom Olsson efter att bollen har bytt riktning på försvaret. 2-4 står sig i dryga åtta minuter, med ett stort bollinnehav för Loket och med några uppstick då och då från BBK, innan Loket gör ett av matchens snyggaste mål. Martin Johansson bryter ett anfallsförsök från BBK, och vänder bort två stycken spelare i samma moment, innan han frispelar en framstörtande Kalle Nissén som sätter sitt andra för dagen.

Med 22 sekunder kvar av perioden tilldöms Loket straff. En straff som Martin Johansson ska förvalta i skadade Thomas Kocks frånvaro. Straffen misslyckas och BBKs Olle Brandelgård får syna botbänken för andra gången i matchen. I efterföljande boxplay håller BBK Loket stången fram till periodvilan. Perioden slutar 2-2 med ställningen 2-5 efter två spelade perioder.

– Vi får inte igång tempot under andra perioden och det blir lite ryckigt när backparen skiftar kedja hela tiden. Vi bestämmer oss för att sätta en kedja för att få upp tempo och kontinuitet, säger Anders.

Det dröjer endast 17 sekunder av tredje perioden, i spel fem mot fyra, innan en annan Loketdebutant presenterar sig. 18-årige Emil Ramström gör inget misstag när Tobias Metzner hittar en suverän genomskärare fram till 2-6. Spelmässigt så tar Loket över matchen helt och hållet när man går ned på folk. Loket i det närmaste parkerar på BBKs planhalva i tredje perioden och det är bara en tidsfråga innan nästa mål ska komma. 4.56 sätter ”Mr 100 % ” Daniel Pärnebjörk otagbara 2-7 efter en ny framspelning av Johan Alveus.

Bytet efter målet drabbas Loket av en ny utvisning efter att Jonas Davidsson sprungit ikapp sin motspelare och tagit bollen? Loket spelar mycket bra boxplay och kan dessutom kvittera mål i spel fyra mot fem då Johan Alveus frispelar Tobias Metzner som vänder ut och in på BBKs målvakt. Med nio minuter kvar får Loket än en gång spela i numerärt underläge, denna med Jakob Fertig på botbänken. Johan Olsson får mota ett skott och resterande tar försvaret hand om.

13.41 sätter Tobias Metzner 2-9, sitt tredje för dagen, i målvaktens bortre kryss. Assisten av Jimmy Boberg. Frågan är nu bara om Loket ska göra tvåsiffrigt. BBK är cementerat fast i försvarszon och Lokets anfall är långa och tunga. När ”Tjuren från Örsa” Mikael Bodin fiskar upp ett dåligt målvaktsutkast på mitten, i ett kontringsförsök av BBK, så är tvåsiffrigt ett faktum. Micke spelar fram Jens Wickman som kan styra in slutresultatet, 2-10, otagbart för målvakten.

– Tyvärr så har vi inte haft fullt manskap på träningarna så att vi har kunnat spela ihop hela laget, men vi får verkligen igång en bra press i tredje när vi väljer att vila en kedja. Kan fotbollskillarna och de skadade komma tillbaka snart så ser det ut att kunna bli en riktigt bra säsong om vi kan spela ihop alla femmor, menar Anders.

Någon femma och spelare som du är mer nöjd med?

– Johan Olsson gör en träning med oss då vi vet att våra ordinarie är otillgängliga inför matchen och är som en panter i mål trots 46 fyllda. Han var upplyst redan innan säsongen om att vi kunde behöva lite hjälp och han gjorde ingen besviken i denna serieseger, 26:e raka i ordningen. Andrekedjan med Metzner, Alveus och Pärnebjörk var riktigt bra idag. Tobias Metzner behövde en period på sig att skjuta in klubban. Idag 3+1 från hans klubba. Pärnebjörk vinner mycket andrabollar som gör att vi får fortsätta anfallen. Han gjorde även ett mål och fortsätter sin trend med att göra mål i alla matcher han spelat för Loket. Vår ’Man och the match’ Johan Alveus. Fyra assist idag och är överallt på banan. Micke Bodin kommer in och spelar med en ny formation, Jens och Davidsson, och gör det hur bra som helst. Med lite flyt så hade förstakedjan gjort ett par mål till idag då man äger mycket boll i anfallszon. Emil Ramström, ny för säsongen, gör ett mål i numerärt överläge. Kul med ett mål i debuten. En duktig ungtupp med bra speluppfattning som kommer att bli bättre och bättre med åren. Fick dock vila det mesta av tredje då vi ville spela hela femmor för att få upp tempot i tredje. Fyra mål och tre assist från backarna idag. Vi producerar över hela laget vilket är skönt, berömmer Anders.

Annons 


Björklinge BK U - Lokomotiv Grillby IBK 2-10 (0-3, 2-2, 0-5)
Skott: 14-42 (5-14, 6-13, 3-15)

Målskyttar LGIBK: Tobias Metzner 3, Jakob Fertig 2, Kalle Nissén 2, Daniel Pärnebjörk, Emil Ramström, Jens Wickman.

Övriga resultat & tabell >>>

 

 

 

Kommentarer  

 
+7 #1 Emil 2017-10-10 09:07
Skön novell. Roligt att läsa långa artiklar om vinnande lag ;)
Citera
 

Lägg till kommentar

Säkerhetskod
Uppdatera

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

bottom

SMG AB, Fånäsvägen 10, 746 31 Bålsta, Org.nr: 556726-8064