top
logga

Länkar innebandy

Annons
Annons
Samarbetspartners
Annons

Innebandysäsongen är över!
Fredag 28 april 2017 07:03


Foto: Kent Lundqvist

Traktens innebandy har bäddat för en rolig säsong 2017/18 med damerna kvar i div.1 och ett getingbo i herrarnas div.3

Vi startar med säsongens stora glädjeämne – Lokomotiv Grillby IBK som svarat för en näst intill magisk säsong i herrarnas div.4. Man gick igenom säsongen som en slåttermaskin och var obesegrade med 22 raka vinster när säsongen var över. Det kunde dock slutat annorlunda då man redan i första omgången kom undan med hjärtat i halsgropen.

- En riktigt rolig säsong som sätter sin prägel redan i öppningsmatchen när vi ligger under med 1,5 minut kvar borta mot Arlanda IBK men vänder och vinner matchen. Vi har riktiga vinnarskallar i laget och har en jämn trupp med ett par killar som sticker ut och kan göra det där extra. Jag ser redan fram emot nästa säsong och div.3 även om det kommer att bli vila, golf och underhåll av familjen innan försäsongen drar igång. Vi missade ju försäsongen inför detta år och gick på knäna några matcher så nu är planeringen igång för att komma förberedda för trean, berättar tränare Anders Iggström.

I damernas div.1 har Enköpings IBK stått för en märkbar utveckling med nya tränarduon Kaj Söder och Christer Jones. Spelet har utvecklats under året och laget spelar numera med en bra struktur och en tydlig spelidé. Det har resulterat i att laget denna säsong mognat och etablerat sig som ett div.1 lag. Man slutar med mersmak på en 8:e plats.


Foto: Kent Lundqvist


- Totalt sett är jag nöjd med säsongen. Laget har utvecklats på många olika sätt. Spelmässigt har laget förbättrats både taktiskt, tekniskt och fysiskt. Framförallt så har laget nu ett stabilt försvarsspel som, när det fungerar som bäst, är svårt för alla lag i serien att överlista. Det har varit roligt att spela matcher i St:Ilian. Vi har haft hyfsade publiksiffror och det bidrar till stämning och är peppande. Stämningen i laget har varit superbra, även när vi inte vunnit. Det är många härliga individer i laget och det har varit ett av de roligaste lag jag har tränat (Och då har jag ändå hållit på i 20 år...), summerar tränare Kaj Söder.

Glädjande är att det rapporteras om ett de gångna veckorna genomförts tryouts och att det varit massor av nya spelare som visat intresse för spel i EIBK till kommande säsong. Till årets damspelare  EIBK utsågs Louise Andersson.

I herrarnas div.2 har Enköpings IBK haft en motig säsong. Det startade illa med tre raka förluster och det hämtade man sig aldrig ifrån och med en tunn trupp slutade man som tabelljumbo och får spela div.3 kommande säsong.


Foto: Kent Lundqvist

- Känner lite att det har varit ett misslyckande denna säsong, men tappar man ca: 10 startspelare från förra säsongen och inte så många nyförvärv in, så blir det svårt. Så jag kan tro att det kan vara nyttigt att gå ner i trean och få "bygga" lite nytt, menar tränare Andreas Olofsson.

Herrar div.3
Lamadjurets AIBC
Laget gör egentligen en skaplig säsong men poängskörden var inte tillräcklig. Man slutar på en 9:e plats med 29 poäng vilket bara var 2 poäng ifrån nytt kontrakt. LAIBC fick kvala för ett nytt kontrakt där visade man att laget är på en div.3 nivå och vi kan se fram emot några härliga derbyn nästa säsong.


Foto: Kent Lundqvist

- En säsong som nykomlingar startade dåligt och vi tog inte vår första seger föres i omgång 6. Trots den dåliga starten på säsongen så har vi stundtals visat att vi hör hemma här. Vi tog ett par fina skalper när spelet var på topp. Även om vi glada för att vi klarade att kvala oss kvar så kan jag känna att vi borde klarat nytt kontrakt utan kval med det här laget. Nu skall vi utvärdera säsongen och sedan får vi se om jag blir kvar som tränare, berättar John Andersson.

Bålsta FBC gjorde en väntad säsong med tanke på förutsättningarna. Ett lag som tappat i stort sett hela truppen fick skrapa ihop ett lag, men dem genomförde säsongen och det skall alla inblandade ha en eloge för. Resultatet gick inte vägen alls, laget blev tabelljumbo och får nu spela div.4 nästa säsong.

Herrar div.5
IK Nordia
En säsong som slutade med stolpe ut kan man lugnt säga. Laget missar kvalspel till div.4 med tre poäng efter en bra säsong med många bra prestationer. Dock så har man svajat en del också med enstaka plumpar som gjort att man inte får chansen till avancemang.

- Om Wåhla förlorat sista matchen så hade vi gått om dem med alla mål vi gjorde så det var lite kul ändå. Över hela säsongen så är vi mer än nöjda med poängskörden, men lite besvikna att det inte räckte till kval. Det är egentligen bara vår hemma förlust mot Fjärdhundra som vi inte är nöjda med och tyvärr så kosta den oss kvalet. Annars är det en riktigt bra säsong av killarna. Nu behöver vi bara bredda truppen till nästa år så finns det någon som är sugen på att komma är det bara höra av sig till mig, berättar tränare Johan Lindh.


Foto: Kent Lundqvist 

Fjärdhundra SK
Sviktande intresse bland spelarna tar ut sin rätt. FSK har stundtals bevisat att man är ett lag för spel på denna nivå då man tagit skalper på vägen som imponerat, men det har varit alldeles för många och djupa dalar. Säsongen slutar med degradering till div.6 och nu är frågan om man har ett lag nästa säsong?


- Vi går in i början med en bra känsla. Men efter lite motgångar så börjar spelare försvinna... Vilket gör att vi blir dåligt med folk på träningarna. De sista två månaderna har vi ställt in mer än vad vi har tränat. Det vinner man inte matcher på! Men all cred till dom som faktiskt har ställt upp hela säsongen. Nu får vi vänta och se lite om det blir lag eller inte nästa säsong, berättar tränare Jimmy Bodbacka.

 

 

 

 

Kommentarer  

 
0 #3 Supporter 2017-04-28 09:47
Citerar EIBK:
Bra sammanfattning!
Spännande med herrarna i div 3, många derby. Tror klubben blir vassast där.
Damerna borde hamna högre upp i serien, kul med ett lag i enköping som spelar högt upp!

Håller med, mycket fokus på damerna!
Citera
 
 
+5 #2 Mattias Eriksson 2017-04-28 09:02
Tack för alla bra reportage om innebandyn under säsongen!
Citera
 
 
0 #1 EIBK 2017-04-28 08:59
Bra sammanfattning!
Spännande med herrarna i div 3, många derby. Tror klubben blir vassast där.
Damerna borde hamna högre upp i serien, kul med ett lag i enköping som spelar högt upp!
Citera
 

Lägg till kommentar

Säkerhetskod
Uppdatera

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

bottom

SMG AB, Fånäsvägen 10, 746 31 Bålsta, Org.nr: 556726-8064