top
logga

Länkar innebandy

Annons
Annons
Samarbetspartners
Annons

Odramatiskt när nytt div.3 kontrakt säkrades i Örsundsbro sporthall.
Fredag 07 april 2017 08:22


Glada LAIBC spelare jublar efter att ha säkrat nytt kontrakt i div.3.
                                                                       Foto: Kent Lundqvist

Lamadjurets AIBC kommer att spela i nästa års div.3 efter att ha vunnit den sista kvalomgången hemma mot Gottsunda IBF U med klara 12–6
.

- Det var skönt att vi kunde fixa det här med tanke på att vi föll i den första kvalmatchen, starkt av killarna, berömmer tränare John Andersson.

Det var ett taggat hemmalag som kom ut till den första perioden och fullständigt sköljde över stackars Gottsunda. På mindre än 10 minuter så var det 4–0 till LAIBC. 1–0 kommer efter en bollstöld av Max Gustafsson som friställer målskytten Oscar Edbom, 2–0 kommer efter ett svagt pass av Jonas Hagman som ändå hittar fram till Patrik Rämström som med ett dåligt avslut överlistar Jonathan Flodin i GIBF målet, 3–0 pangar en fristående Linus Bylin in i slottet och 4–0 är riktigt snyggt där bollen går som på ett snöre från Jesper Kaisäter via Edbom till målskytten Gustafsson.


Foto: Kent Lundqvist

Det är sedan bud på mycket mer men Flodin gör en räcka fina räddningar och istället kommer en reducering för gästerna till 1–4 i spel fem mot fyra. Hemmalaget skulle dock få sista ordet i perioden då Linus Bylin framspelad av Rämström trycker in psykologiskt viktiga 5–1 med endast 22 sekunder kvar av perioden.


Foto: Kent Lundqvist

- En bra period av oss där vi verkligen spelar som vi skall över hela banan, konstaterar Andersson.

Sin vana trogen så kommer en svag period för hemmalaget i mellanakten. LAIBC tappar greppet om spelet och blir långa som en måndag i sina positioner vilket kostar både 2–5 och 3–5 innan hemmalaget kan göra ett nytt psykologiskt mål. Gästerna åker på en utvisning när de har ett litet momentum i matchen och då gör Bylin 6–3 framspelad av Hagman.


Foto: Kent Lundqvist

När sedan Rämström gör 7–4 så är matchen mer eller mindre över, eller? Nja. Gästerna skulle göra ett sista tappert försök att ta sig in i matchen med att reducera till 4–7 i slutet av den andra perioden. Det hoppet släcker dock hemmalaget tidigt i den tredje och sista perioden då Bylin hittar en fristående Hagman redan efter 28 sekunder och det är 8–4.


Foto: Kent Lundqvist

Gästerna gör 5–8 och får chansen att få förnyad kontakt då man får spela fem mot fyra men då gör istället Hagman 9–5 på en kontring efter ett snyggt förarbete av Jocke Johansson. Nu är matchen över och den slutar tillslut med en rättvis 12–6 seger för LAIBC som därmed säkrade ett kontrakt i div.3 nästa säsong.


Foto: Kent Lundqvist

- Killarna fick lite extra tändvätska av spelare från Lokomotiv och EIBK innan matchen då de åberopade glädjen i att få spela derbymatcher nästa säsong, skrattar en nöjd Andersson efter slutsignalen. Det var som vanligt lite svajigt i den andra perioden men jag tycker vi tar tag i det bra här i sista perioden. Som helhet känns det som att vi är värda kontraktet, avslutar Andersson.

Annons


Lamadjurets AIBC – Gottsunda IBF U 12-6 (5-1, 2-3, 5-2)

Målskyttar LAIBC: Jonas Hagman 3, Patrik Rämström 3. Oscar Edbom 2, Linus Bylin 2, Max Gustafsson 1, Dennis Eriksson Brown 1.

Spelarbetyg LAIBC:


Jonas Hagman


Dennis Eriksson Brown


Patrik Rämström/Linus Bylin

Resultat & tabell >>>

 

 

 

Lägg till kommentar

Säkerhetskod
Uppdatera

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

bottom

SMG AB, Fånäsvägen 10, 746 31 Bålsta, Org.nr: 556726-8064