top
logga

Länkar innebandy

Annons
Annons
Samarbetspartners
Annons

Hoppet lever efter sekunddrama i Örsundsbro sporthall.
Måndag 03 april 2017 09:02


Foto: Kent Lundqvist

Lamadjurets AIBC tog chansen att fortsatt hänga på i kvalserien om en plats i nästa års div.3 genom att hemmabesegra Björklinge IBK U med 8–7 efter ett sällan skådat sekunddrama.

Efter den inledande förlusten i kvalserien borta mot Midas var LAIBC tvungna att vinna hemma mot BIBK för att ha en chans till ett nytt kontrakt i herrarnas div.3 och den chansen tog laget.

- Puhh, det här var nervöst, men skönt med en vinst i en match som blev onödigt spännande, säger en lättad tränare – John Andersson efter matchen.

Att det gällde massor var påtagligt under de första 10 minuterna för hemmalaget som inte alls hittade rätt i spelet och det kostade också tillslut ett baklänges mål, Joakim Strömblad laddar från distans och bollen letar sig i mål mellan benen på hemmalagets målvakt – Jonatan Gustavsson till 0–1.

Det blev på något sätt en väckarklocka för hemmalaget som släppte axlarna och började spela, och som de spelade. 1–1 kommer efter ett mönsteranfall där Linus Bylin väggar med matchens lirare Jonas Hagman och vispar in bollen i mål bakom en chanslös Mattias Gunnarsson i gästerna mål.

Ganska omgående åker gästerna på en utvisning och då pangar Jocke Johansson in 2–1. Och innan perioden är över får vi se Jonas Hagman stå för en bollstöld och på den efterföljande omställningen vickar han den snyggt till Patrik Rämström som gör 3–1.

Precis innan periodvilan åkta hemmalaget på en utvisning och gästerna har chansen att få kontakt. Då gör istället hemmalaget 4–1 efter en ny omställning där Hagman hittar Bylin som iskall lirkar in bollen bakom Gunnarsson.

Nästan direkt så har hemmalaget en ny chans i spel 4 mot 5 då Ludde Pettersson sprintar ifrån sin bevakare och ett friläge som Gunnarsson räddar. Gästerna är nere för räkning helt klart, då unnar man sig i hemmalaget att slappna av och det straffar gästerna direkt. Jonas Uddhammar gör 2–4 och Daniel Marklund 3–4. Det skulle komma mer. Med 12 sekunder kvar av mellanakten kvitterar också BIBK till 4–4 genom hårdskjutande Fredrik Axelson. Hemmalaget lyckas dock i den absolut sista sekunden trycka in 5–4 på en ny kontring där Rämström är sist på bollen.

Ny energi inför den tredje och sista perioden? Näh? Det blir ånyo stressat och påtagligt att det är en måste match för nu låser sig allt igen. Det straffar gästerna med att göra 5–5 och 5–6 med dryga fem minuter spelat av perioden.

Nu var hemmalaget illa ute och när gästerna dessutom tilldöms en straff med knappa 9 minuter spelat så var kritiskt. Straffen slår gästernas Jonas Hammarsten men Gustavsson räddar. Det ger det energipåslag hemmalaget behövde och nu var det full fart framåt igen. Utdelningen låter inte vänta, med dryga 5 minuter kvar av matchen så kvitterar hemmalaget då Max Gustafsson snyggt framspelad av Oscar Edbom till 6–6.

Gästerna drar sedan på sig en utvisning som kostar, En borttappad Hagman i slottet trycker in 7–6 och nu blir det kvaldramatik på hög nivå. Gästerna trycker på och det öppnar för en kontring där Gustafsson gör 8–6, matchen över? Icke! Hemmalaget drar nu på sig dubbla utvisningar och målvakt ut för BIKB som spelar sex mot tre och då kommer 8–7 med 18 sekunder kvar. Gästerna lyckas nu vaska fram en jättechans där bollen går mot fristående straffmissaren – Hammarsten som med öppet mål och en sekund kvar av matchen missar bollen!

- Ja där var det nära kan man säga, oj vad skönt att han missade bollen, konstaterar tränare Andersson efter slutsignalen. Skönt att vi kan komma tillbaka efter den svacka vi har i andra perioden och ge oss själva chansen att fixa det här i sista omgången nu på torsdag.

Annons 


Lamadjurets AIBC – Björklinge IBK U 8–7 (3–1, 2–3, 3–3)

Målskyttar LAIBC: Linus Bylin 2, Patrik Rämström 2, Max Gustafsson 2, Jocke Johansson, Jonas Hagman.

Spelarbetyg LAIBC:


Jonas Hagman


Jonatan Gustafsson


Jocke Johansson/Linus Bylin

Sista omgången spelar LAIBC hemma på torsdag 20:30 mot Gottsunda IBF U.

Resultat & tabell >>>

 

 

 

Lägg till kommentar

Säkerhetskod
Uppdatera

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

bottom

SMG AB, Fånäsvägen 10, 746 31 Bålsta, Org.nr: 556726-8064