top
logga

Länkar innebandy

Annons
Annons
Samarbetspartners
Annons

Herr DM i Innebandy!
Torsdag 30 mars 2017 10:51


Foto: Kent Lundqvist (arkiv)

Det blev blandade resultat i DM för Bålsta FBC och IK Nordia som representerade trakten.

BFBC som spelade grundspelet i stora DM gjorde det bra men resultaten grinade illa och man föll i samtliga tre matcher med uddamålet.

I den första matchen blev det dramatisk hela vägen där BFBC möte div.3 laget Hagunda Legends och det var 1–1 fram till det var en sekund kvar av matchen då Hagunda gör 1–2. Målskytt BFBC: Fredric Elofsson.

Den andra matchen var mot div.2 laget - Livets Ord IF och även här gör BFBC en bra match och har 0–0 inför den sista perioden, men förlorar till slut även denna match med 1–2. Målskytt BFBC: Dennis Rampling.

I den tredje och sista matchen ställdes BFBC emot div.3 laget Almunge IK och även här blev det jämnt hela vägen. BFBC kvitterar till 1–1 tidigt i den sista perioden och matchen står och väger när AIK avgör med dryga två minuter kvar att spela med att göra 2–1. Målskytt BFBC: Dennis Rampling.

- Spelet va helt okej, men resultatet ville inte gå vår väg och så bränner vi rätt många chanser tyvärr. Den bästa matchen gör vi mot div.2 laget Livets ord IF, berättar målskytten Fredric Elofsson.

Annons 

IK Nordia som spelade Lilla DM tog sig vidare till kvartsfinal på lördag och har en chans att kvala in till slutspelet i stora DM. I gruppen spelade Nordia först mot Uppsala IBK och föll snöpligt med 1–2 där målskytten var Roine Holst.

I den andra matchen spelade man mot Storvreta AIK och man startar matchen bra och har ledningen med 2–0 inför den sista perioden. En olycklig inledning gör dock att SAIK kan vända och leder med 3–2 efter dryga 6 minuter. Nordia svarar dock omgående med att kvittera till 3–3 som står sig matchtiden ut. David Mörtberg bäste målskytt med 2 mål. I den sista gruppspelsmatchen ställdes man mot det svåraste motståndet på förhand – IS Saga. Nordia svarar för en bra prestation och har ledningen med 1–0 inför den sista perioden. Där lyckas dock Saga samla sig och kvittera till 1–1. Målskytt Nordia: David Mörtberg.

- Ja, första matchen gör vi bra och gör 2–2 i slutet av matchen på ett frislag, men domaren säger att det är på fel plats så vi får flytta den 30 cm? Andra gör vi superbra och spelar ut Storvreta och vi borde vinna med 5–6 bollar, men lyckas inte sätta bollen så 3–3 känns tråkigt. Sista mot saga är vår sämsta match men det skulle räcka med lika för oss och när vi gör 1–0 i powerplay så känns det bra för vi har haft bra målvaktsspel och försvar i alla matcher. Sen ger vi bort ett powerplay till dem på eftersläng som gör att dom kan göra 1–1 men sen kontrollerar vi sista minuten. Så nu för vi vänta och se vilka vi får möta på lördag, berättar tränare Johan Lindh.

 

 

 

 

Lägg till kommentar

Säkerhetskod
Uppdatera

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

bottom

SMG AB, Fånäsvägen 10, 746 31 Bålsta, Org.nr: 556726-8064