top
logga

Annons
Annons
Annons

Länkar handboll

Samarbetspartners
Annons

En mycket bra säsong är över!
Söndag 23 april 2017 06:48


Foto: Kent Lundqvist

Att Enköpings handbollsdamer tagit över tungviktstiteln i stan har knappast undgått någon och nu är det dags att summera en mycket bra säsong.

Det är en ny tungviktsmästare i stan och det är Damerna i EHF som tagit titeln utan egentliga hot, att under sin andra säsong i div.1, den som skall vara svårast, ta sig till ett Allsvenskt kvalspel och vara på vippen att ta en direktplats till Allsvenskan är grymt stort!

Den stora skillnaden på ”då och nu” är mognaden i laget och det trygghet som ledarstaben skapat i gruppen. Ett gäng vinnarskallar som skall fungera ihop och kunna ta att man får sitta på bänken, från gång till annan få betydligt mindre speltid än vad man själv önskar utan att gnälla och istället bevisa på träning att man skall ha platsen och matchtiden, det är framgångsreceptet tillsammans med spelarutvecklingen.

Den största förflyttningen denna säsong och som har varit tungan på vågen när det hettat till är Emma Ingvarsson offensiva spel som mognat och tagit henne till en ny nivå, Felicia Axeéns defensiva utveckling och Isa Ekströms tvåvägsspel.

Säsongen började dock med skakigt och tveksamt spel, som lämnad ett stort och onödigt försprång till övriga topplag. Efter tre spelade omgångar var det noll segrar på kontot och endast en poäng. Sedan kan man säga att det lossnade, 16 segrar, 1 oavgjord och endast 2 förluster.

- Vi startade upp med en jättebra försäsong där tjejerna verkligen gick in för att komma så fysiskt förberedda som möjligt och med hjälp av Johannes på Atletverkstan så höjde sig laget flera nivåer.
  Vi hade även handbollsmässigt jobbat på bra med många träningsmatcher inför seriepremiären, men tyvärr så råkade vi ut för en del skador precis innan som jag tror störde oss lite och början av serien som inte gick enligt planerna, då vi tillsammans hade gjort upp målsättningen att minst ta oss till kval uppåt. En tuff målsättning med tanke på att det endast är andra året i div.1
, berättar tränare Ken Hornö.

Annons 

Efter två inledande förluster och en oavgjord match, så vände det och EHF påbörjade klättringen uppåt.

- Vi har under året blandat med lysande spel där vi har spelat i högt tempo med få tekniska fel men också en del matcher med lågt tempo och många tekniska fel, vi har även i matcher spelat stundtals jättebra för att sedan under delar av matcher inte kunnat hålla den nivån vill velat. Sammanfattningsvis så har vi under året haft en bra utveckling både för hela laget och individuellt för spelarna, där många har tagit stora kliv in sin personliga utveckling. Vi är väldigt nöjda med att vi uppnådde vårat mål redan när det var 3 omgångar kvar och kunde avsluta serien med ytterligare 2 vinster som gav oss i teorin en chans till direktplatsen i allsvenskan.

Det blev inte så, istället fick laget inrikta sig på kvalspel.

- Tyvärr så blev det inte så utan vi fick försöka ta oss vidare via kval, där OV/Helsingborg blev för svåra för oss, men vad vi fick lära oss dom tre sista matcherna denna säsong kommer vi ha stor nytta av framöver. Att bara kliva in på planen i en fullsatt arena är ingen enkel sak då man skall prestera bra handboll också. Det har varit en fantastisk säsong med mycket lärdomar och skratt men även lite blod, mycket svett och lite tårar.

En bra avslutning ger ny energi till att ta upp jobbet inför kommande säsong.

- Själv ser jag tillbaka på året/säsongen med glädje och med förhoppningar in för kommande säsong. Vill passa på att tacka alla supportrar som har varit helt underbara, även alla i föreningen som har jobbat hårt för att allt skall bli så bra som möjligt, avslutar Hornö.

 

 

 

Lägg till kommentar

Säkerhetskod
Uppdatera

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

bottom

SMG AB, Fånäsvägen 10, 746 31 Bålsta, Org.nr: 556726-8064