top
logga

Annons
Annons
Annons

Länkar handboll

Samarbetspartners
Annons

Säsongen över för EHF!
Tisdag 18 april 2017 07:12


Foto: Anders Lundström

En bra handbollssäsong är över för Enköpings HF som föll med 16-21 (10-6) i de andra kvalmatchen borta mot OV Helsingborg som därmed är klara för spel i Allsvenskan.

- Det var trist att vi inte lyckades få till en tredje avgörande match, men det är bara konstatera att vi möter ett bättre lag den här gången, berättar tränare Ken Hornö.

Det blev samma matchbild som i den första matchen där EHF är bra med i inledningen av matchen men sedan händer något och man får en dipp.


Foto: Anders Lundström

- Vi kom ut och spelade jättebra inledningsvis hemma men sedan kommer den där oförklarliga dippen, vi har 4-5 underläge och tappar till 5-10 innan vi får in 6-10 under sista minuten,

EHF samlar sig i halvtid och kommer ut och skaffar sig förnyad kontakt efter 5 spelade minuter då det står 11-9 till OV.


Foto: Anders Lundström

- Här är det bra igen och vi gör det svårt för hemmalaget att komma till och Josefine Sand är riktigt bra i mål, vilket hon var hela matchen. Vi har kontakt igen, men tyvärr så tappar vi matchen igen och OV kan avgöra.


Foto: Anders Lundström

Precis så blir det, hemmalaget trampar gasen i botten och gör 8-0 på vilket ger 19-9 med 11 minuter kvar av matchen. Som vanligt visar EHF en grym inställning då man avslutar matchen hedersamt och förlorar ”bara” med 15-21.


Foto: Anders Lundström

- Det är så typiskt de här tjejerna och den här gruppen, de kör alltid hela vägen in i mål och ger det en chans. Tyvärr räckte vi inte denna gång men som helhet är jag trots denna kvalmiss jätteglad att vi fick erfara detta för framtiden, avslutar Hornö som ger Sand och Emma Ingvarsson extra beröm för sina insatser i matchen.

Emma Ingvarsson själv är såklart besviken direkt efter match men har långt ifrån givit upp de Allsvenska drömmarna.

- Just nu är man ganska nere och besviken. Men vi gör en fantastisk säsong med mycket bra saker, vi når vårt mål och har utvecklats jättemycket som ett lag. Det är viktigt att komma ihåg. Kvalet har varit svårt, det har märkts att OV Helsingborg kommer från en högre nivå, det smäller hårt både här och där. Kanske att det också har varit en del känslor mer, det har varit en mental utmaning. Vi har lärt oss mer av att spela viktiga och svåra matcher. Kvalet har förhoppningsvis stärkt oss och gett oss en hel del lärdom. Matchen idag är extremt tung, vi spelar bra i början men vågar inte riktigt fullt ut idag heller. Vi avslutar sista tio minuterna helt fantastiskt. Vi kämpar, tyvärr är det för sent… Lärdom – lärdom - lärdom, det tar vi med oss. Det är jobbigt nu, men vi kommer igen. Vi ger inte upp allsvenskan.

Annons 

OV Helsingborg - Enköpings HF 21-16 (10-6)

Målskyttar,
OV: Emilia Blomberg 5, Martina Persson 4, Elin Nilsson 3, Louise Cronstedt 2, Anna Ekström 2, Annie Svensson 2, Ellinor Fahlstedt, Kajsa Nygren, Sandra Bergsten.
EHF:
Emma Ingvarsson 6, Frida Haraldsson 3, Felicia Axeén 3, Therese Lundström 3, Adeline Merborn.

 

 

 

Lägg till kommentar

Säkerhetskod
Uppdatera

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

bottom

SMG AB, Fånäsvägen 10, 746 31 Bålsta, Org.nr: 556726-8064