top
logga

Annons
Annons
Annons

Länkar handboll

Samarbetspartners
Annons

Förlust i Allsvenskt kvalspel!
Måndag 10 april 2017 08:37


Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HF föll ordentligt i den första matchen i kvalserien till Allsvenskan mot ett bra OV Helsingborg HK med 14–24 (9–11).

- Det lev lite onödigt stora siffror, de speglar inte matchen tycker jag. Det är tyvärr så att vi inte hittar lösningen offensivt idag trots att vi får en kanonstart på matchen, säger tränare Kon Hornö.


Foto: Kent Lundqvist

Inför ett knökfullt Idrottshus fick vi se ett EHF som stod upp bra i 15 minuter och kanske var detta den bästa handboll laget presterat denna säsong? Men sedan kom ett avgörande skede som fällde avgörandet för hela matchen.


Foto: Kent Lundqvist

- Vi fick ingen träff defensivt och EHF gör det bra vilket gjorde att vi fick ta en timeout och redan ut det defensiva där vi hade inledande problem, menar OV tränaren Alexandra Möller.


Foto: Kent Lundqvist

Nu ställde OV om försvaret till ett mer utgrupperat 5–1 med matchens lirare Emilia Blomberg som spets, det fick EHF att tappa rytmen och de blev ett lätt byte för gästerna som nu i ett nafs går från 3–6 till ledning med 9–7.


Foto: Kent Lundqvist

EHF fortsätter dock att spela bra defensivt med Jossan Sand som sista utpost och det gör att man ”bara” är under med 9–11 efter 30 spelade minuter av den första kvalmatchen.


Foto: Kent Lundqvist

- Det blir grötigt och svårt för oss. OV spelade ett jättebra 5–1 försvar och vi vågar inte gå för det riktigt, konstaterar hemmalagets bäste spelare – Emma Ingvarsson.


Foto: Kent Lundqvist

Det skulle fortsätta i den andra halvleken. EHF får se OV springa ifrån och det är 9–14 innan Felicia Axeén gör hemmalagets första mål i den andra halvleken med nästan sju minuter spelat.


Foto: Kent Lundqvist

EHF fegar nu ur offensivt, bortsett från Ingvarsson som blir ganska ensam om att sticka in näsan i skiten. Det gör att OV ganska enkelt kan spela hem den första matchen i det här kvalet.


Foto: Kent Lundqvist

- Ja otroligt trist. Det var väldigt tufft, men jag tycker vi gör en bra första halvlek speciellt den första kvarten. Vi står bra bakåt. Framåt får vi svårt då de är för tunga i sitt försvar och vi får problem. Jag är jätteglad för all publik som kom och stöttade oss. Upplevelsen var fantastisk synd att vi inte kunde leverera bättre handboll. Men nya tag till nästa match. Det är inte över än, säger Ingvarsson.

I gästande OV är man full av respekt inför returen på måndag och man ser inte att detta är klart.

- Nej det här är inte över. Vi skall hem och klippa i filmen och se till att vara lika förberedda som till denna match, säger en ödmjuk Möller efter slutsignalen.

- Visst har fortsatt chansen men då gäller et att vi är bättre offensivt än så här. Det finns där och vi kan bättre så jag är inte orolig, nu skall vi åka ner till Helsingborg och göra match av det här, säger en laddad Hornö efter matchen.

Annons

Enköpings HF – OV Helsingborg 14-24 (9-11)

Målskyttar,
EHF: Emma Ingvarsson 5, Frida Haraldsson 3, Rebecca Strand 2, Amanda Gustafson, Isa Ekström, Adeline Merborn, Felicia Axeén.
OVH: Emilia Blomberg 7, Martina Persson 5, Louise Cronstedt 4, Elin Nilsson 2, Ellinor Fahlstedt, Linnea Thulin, Jessica Strand, Sandra Bergsten, Anna Ekström, Annie Svensson.

Räddningar:
EHF: 13 (8) 35,13 %
OVH: 13 (6) 48,14 %

Publik: 554

Spelarbetyg:


Emilia Blomberg OVH


Emma Ingvarsson EHF


Louise Cronstedt OVH/Jossan Sand EHF


Den andra matchen spelas måndag den 17/4 (annandag påsk) 17:00 i Helsingborg Arena och en eventuell tredje och avgörande match spelas lördag den 22/4 i Helsingborg. Vinnaren i kvalserien är klara för spel i Allsvenskan s2017/18.

 

 

 

Lägg till kommentar

Säkerhetskod
Uppdatera

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

bottom

SMG AB, Fånäsvägen 10, 746 31 Bålsta, Org.nr: 556726-8064