top
logga

Annons
Annons
Annons

Länkar handboll

Samarbetspartners
Annons

Allsvenskt kvaldrama i Idrottshuset!
Söndag 09 april 2017 07:30


Foto: Kent Lundqvist

Det kommer i eftermiddag bjudas på riktig idrottsfest i ett garanterat fullsatt Idrottshus då handbollsdamerna i Enköpings HF kvalar om en plats i Allsvenskan till nästa säsong mot tabelltian i Allsvenskan - OV Helsingborg HK.

Det kommer bli något att bita i för ett orutinerat EHF som kommer att behöva överprestera för att vinna detta kval mot ett Allsvenskt motstånd i form av Helsingborg som dessutom avslutade säsongen starkt med att slå GUIF som kvalar till Elitserien och KFUM Lundagård. Kvalplatsen var dock cementerad sedan länge. 

- Säsongen började ostadigt då vi blandade högt och lågt mycket pga. av nya konstellationer. Men nu på slutet av säsongen så har vi mer hittat våra roller och ansvarsområde. Detta har resulterat i bra spel både offensivt och defensivt och vi går in i kvalet med en positiv känsla, berättar tränare Alexandra Möller.

Helsingborg är ett ungt lag med hela 8 nya spelare till denna säsong (fyra egna produkter) och en del av spelarna i truppen har fått sadla om och spelar nu på nya positioner där bland annat den duktige m6:an (linjespelare) Emilia Blomberg som nu tagit steget upp på niometer.

Vad för handboll kommer ni att bjuda Enköpingspubliken på i första matchen, någon speciell spelare att hålla koll på?

- En fartfylld match med snabba vändningar i spelet från båda lag. Vår målvakt Gry Bergdahl har spelat formidabelt efter jul och legat på hög räddningsprocent varje match.

Gry har dock redan gjort klart att hon lämnar Helsingborg efter kvalet för att spela i SHE.

- Jag har alltid velat spela i Elitserien (SHE). Det skall bli jättekul, säger Gry som skrivit ett 2 årskontrakt med H65 Höör enligt HD.

Vad kommer avgöra kvalspelet?

- De som har bäst försvar och de kyligaste avsluten.

Ni som kommer från Allsvenskan får gälla som favoriter eller?

- Då vi kommer från en högre serie så får vi bära favoritskapet, men har sett några matcher på Enköping nu och det är ett bra lag med hög fart som påminner lite om oss. Och någon underskattning är det absolut inte tala om. Vi kommer kämpa med näbbar och klor för att ta hem denna kvalserie, avslutar Möller.

I hemmalägret har man hämtat sig efter den krampaktiga och sista omgången av grundserien hemma mot Tyresö.


Foto: Kent Lundqvist

- Trots förlusten i sista omgången mot Tyresö så fick vi med oss något viktigt till det här kvalet, vi lärde vi oss en hel del om förberedelsens betydelse inför stora uppgifter. Vi skall gå in i kvalet med ambitionen att vinna men samtidigt så skall vi vara ödmjuka inför uppgiften och inte glömma bort att njuta av stunden, berättar tränare Ken Hornö.

Vad vet ni om OV och hur har förberedelserna varit?

 - Har sett dem senaste matcherna som OV spelat och de är ett ganska tungt lag med mycket skytte. Tycker det har sett bra ut i veckan på träningarna med fullt fokus på söndagens match. Vi kommer ställa upp med samma lag som senast och vi räknar med att vi har en tuff uppgift framför oss, men även en rolig upplevelse som vi skall ta till vara på, avslutar Hornö.

Annons 

Kvalet spelas i bäst av tre matcher mot OV Helsingborg och startar med match 1 hemma i Idrottshuset idag söndag kl.19:00. Insläppet startar 18:15.

Den andra matchen spelas måndag den 17/4 (annandag påsk) 17:00 i Helsingborg Arena och en eventuell tredje och avgörande match spelas lördag den 22/4 i Helsingborg. Vinnaren i kvalserien är klara för spel i Allsvenskan s2017/18.

Läs även - Tankar inför det allsvenska kvalet >>> 

 

 

 

Lägg till kommentar

Säkerhetskod
Uppdatera

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

bottom

SMG AB, Fånäsvägen 10, 746 31 Bålsta, Org.nr: 556726-8064