top
logga

Annons
Annons
Annons

Länkar handboll

Samarbetspartners
Annons

Tankar inför morgondagens allsvenska kvalspel.
Lördag 08 april 2017 07:31


Foto: Kent Lundqvist

Imorgon söndag bjuds det på Allsvensk kvalfest i Idrottshuset när Enköpings HF tar emot OV Helsingborg och spelarna i hemmalaget ser fram emot drabbningen.

Försvarsresen Felicia Axeén tycket det skall bli både kul & spännande med kvalet.


Foto: Kent Lundqvist

- Att ta en kvalplats var målet och nu är vi där. Det ska bli så himlans roligt och spännande att spela kval, något som inte händer varje dag. Jag tror att det lag som är de formstarkaste för dagen och har den där extra glöden kommer fälla avgörandet.

- Vi vet egentligen inte så mycket alls om Helsingborg, vilket jag själv tycker är riktigt spännande. Då kan vi lägga mycket fokus på vad vi själva behöver göra. Däremot vet vi att det kommer bli riktigt tuffa matcher och att vi behöver prestera så bra som vi vet att vi kan. Tror alla känner att vi vill avluta detta med flaggan i topp.

 

Annons 

 

Kapten Matilda Widén om sin roll i laget trots att hon är skadad.


Foto: Kent Lundqvist

- Vi är enormt taggade på att spela kval, det var målet innan säsongen och eftersom det blev klart för ett tag sen att vi (minst) skulle få kvala så har vi haft tid att förbereda oss mentalt för uppgiften. Jag tror defensiven kommer bli oerhört viktig. Får vi bra träff bakåt brukar vi kunna bygga upp en trygghet framåt och dessutom få några enkla snabba mål genom snabba omställningar. Sen gäller det att jobba på detaljer och små samarbeten framåt nu på träningarna inför. I Tyresö-matchen spelade vi stundtals ett väldigt bra anfallsspel och kom till bra lägen men blev stressade i avsluten och hade svårt att sätta dit bollen. Där tror jag det handlade mycket om det mentala så vi får se till att ha huvdet med oss och rätt fokus så är jag övertygad om att bollarna kommer sitta.

- Tyvärr så kommer jag inte spela då mitt korsband visade sig vara av. Men jag ska göra vad jag kan från sidan. Jag är med som vanligt under match då jag är inblandad i väldigt mycket i rutinerna inför match och jag tror det ger en trygghet att jag är med som vanligt. Sen gäller det bara att peppa upp alla, se till att de kommer in i rätt mode och har rätt fokus när de går in på planen. Sen är jag självklart på träningar och bidrar med det jag kan. Det mesta handlar som sagt om att se till att fokus ligger rätt och stämningen är god.

Krigaren Amanda Gustafson tror på stora möjligheter i kvalet.


Foto: Kent Lundqvist

- Tankarna är väl rätt många, man är sjukt stolt över att vi tagit oss dit samtidigt som man är lite smått pirrig, på ett positivt sätt och taggad inför uppgiften. Det kommer bli en rolig upplevelse att bära med sig oavsett hur det går. Viktigast är att vi spelar tillsammans och kommer upp i vårat tempo och nivå, då tror jag att våra chanser kan va goda, även om jag inte vet något om motståndarna, vi vet att vi kan spela väldigt bra handboll.  Att börjar hemma känns bara roligt, hoppas på en fylld hall med högt tryck och härlig stämning, en riktig handbolls fest!

 

 

 

 

 

Kommentarer  

 
+1 #1 Supporter 2017-04-08 11:52
Lycka till imorgon!!! :-)
Citera
 

Lägg till kommentar

Säkerhetskod
Uppdatera

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

bottom

SMG AB, Fånäsvägen 10, 746 31 Bålsta, Org.nr: 556726-8064