top
logga

Länkar gymnastik

Samarbetspartners
Annons

Gymnaster från Bålsta GK i final på Rikscupen.
Onsdag 08 december 2010 08:39

Truppgymnaster från hela Sverige samlades i Vänersborg för att tävla mot varandra i Rikscupen, nivå 3.

 

Artikeln presenteras av:  

Annons

I Rikscupen, som går varje höst, och i Riksmästerskapen, som går varje vår, tävlar man i tumbling, trampett och fristående på en nivå som ligger precis under SM-stegen.
Bålsta Gymnastikklubbs RM3-lag har deltagit både i Rikscupen och i Riksmästerskapen flera gånger. För ett år sedan då Rikscupen hölls i Halmstad kvalificerade sig laget till final och slutade då på en tionde plats.
 

I helgen var det alltså dags igen. På lördagen hölls kvalomgångarna i två tävlingspooler.
- Vi tävlade i första poolen och var första tävlande lag med fristående, berättar Veronica Hage. Klubbkamraten Sofia Bellinder fortsätter berätta om den spänning som alla tjejer kände inför friståendestarten. Under hösten har laget byggt ett nytt fristående och därför var det extra nervöst att tävla i den grenen. Tjejerna lyckades charma domarna och fick en bra poäng för sitt nya fristående.  

I tävlingsgrenen tumbling presterade laget mycket bra, höga fina volter och varv med mycket fart och kraft i övningarna. I kvalet fick Bålstatjejerna tredje bästa poängen.  

Tio lag, av totalt 23 tävlande lag, gick vidare till finalomgången som hölls på söndagen. Efter pool 1 i kvalet låg Bålsta GK på en femte plats och det var stor spänning hela eftermiddagen då pool 2 tävlade. Bålstas lag tog sig vidare till finalen som tionde lag med 0,075 högre poäng än laget som kom på elfte plats. 

Det var hög klass på samtliga finallag på söndagen och konkurrensen var hård. Bålsta GK lyckades mycket bra även i finalen. Bästa gren för tjejerna var tumbling även i finalen. Där fick BGK-laget näst högsta poängen för dagen. Totalt slutade Bålsta på en sjätte plats. Vinnare i Rikscupen 2010 var GT Vikingarna från Lidingö. 

Text: Lena Norrman  

 

Lägg till kommentar

Säkerhetskod
Uppdatera

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

bottom

SMG AB, Fånäsvägen 10, 746 31 Bålsta, Org.nr: 556726-8064