top
logga

Länkar gymnastik

Samarbetspartners
Annons

Truppgymnastiktävling lockade 550 gymnaster till Bålsta
Torsdag 13 maj 2010 06:41

 

Lördagen den 8 maj arrangerade Bålsta Gymnastikklubb truppgymnastiktävlingen Rocky Cupen i Bålsta Ishall. Trots att det var första året tävlingen arrangerades kom 40 lag till tävlingen. Tävlingen hölls i två klasser. Klass 1 tävlade på förmiddagen och klass 2 på eftermiddagen.

Artikeln presenteras av:  


I klass 1 kämpade 28 lag mot varandra i den första kvalomgången. Redan tidigt på morgonen fylldes ishallen av förväntansfulla gymnaster och ledare. Läktaren blev snabbt fullsatt, eftersom det var många tävlande lag. Huvuddelen av lagen kom från Mälarområdet, men även lag som rest lång väg fanns på plats, t ex SGK Jaktfalken/Hudikgympan som rest ända från Sundsvall för att delta. I klass 1 hade arrangörsföreningen BGK 4 lag som deltog, förberedande trupp Piff och Puff, UT-yngre och ett mixlag.  

Tävlingen genomfördes i cupform där de 10 bästa lagen från klass 1 gick vidare till finalen. Lagen tävlade i matta/tumbling och hopp. Hemmalaget, flickor UT-yngre, gick vidare till finalen. ”Det var roligt att våra tjejer lyckades ta sig till finalen. De har verkligen utvecklats under året och nu fick de chansen att visa sina kunskaper på hemmaplan”, berättar Louise Henricsson, en av ledarna för UT-yngre. Flickorna placerade sig slutligen på sjunde plats. Vinnande lag i klass 1 var Sandviken GA. På andra, respektive tredje plats kom Kumla GF, lag mini och Strängnäs GF. 

Direkt efter prisutdelningen för klass 1 inleddes förträningen för klass 2. Nu var det dags för 12 lag med lite äldre gymnaster att tävla mot varandra med lite mer avancerade övningar. Redan på förträningen kunde man se att det skulle bli en jämn kamp om finalplatserna. Det var många duktiga gymnaster som körde svåra varv på tumbling och på trampett, bland annat volter med skruv. 

Hemmaföreningen hade tre lag med i klass 2, UT-äldre, RM1 och RM3. Fem av de tolv lagen i klass 2 gick vidare till finalen. Även i denna final fanns ett hemmalag med och kämpade om medaljplaceringarna.  RM3-tjejerna lyckades, trots ett fall på hopp, få mycket fina poäng för sina varv och de tog sig, med högsta poängen i kvalomgången, vidare till finalen. De lyckades behålla högsta poängen även i finalomgången och fick guldet. Silverplaceringen fick Kumla GF, lag svart och bronset gick till Strängnäs GF, Mälarflickorna. 
 

”Vi har haft otur med både skador och sjukdom den senaste tiden i vår trupp, berättar tränaren Eva Waardahl, så det var fantastiskt att se tjejerna prestera så bra på tävlingen idag.”RM3-truppen ska åka till Katrineholm och tävla i Riksmästerskapen sista helgen i maj och tävlingen i helgen gav säkert laget mersmak och stärkt självförtroende. 

Fredrik Isaksson, ordförande i Bålsta Gymnastikklubb och konferencier på tävlingen, sammanfattar dagen:
"Det har varit en fantastiskt rolig dag, det var verkligen en imponerande uppvisning av alla och vilka duktiga gymnaster vi har i BGK!"
 

Text: Lena Norrman BGK. 

 

Kommentarer  

 
0 #1 Louise 2011-04-20 13:18
Tråkigt att inga bilder funkar..=(
Citera
 

Lägg till kommentar

Säkerhetskod
Uppdatera

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

bottom

SMG AB, Fånäsvägen 10, 746 31 Bålsta, Org.nr: 556726-8064