top
logga

Länkar gymnastik

Samarbetspartners
Annons

Jorden Runt med Bålsta Gymnastikklubb.
Torsdag 29 april 2010 11:04

 

Bålsta Gymnastikklubbs omkring 300 barn och ungdomar tog med sig publiken i den fullsatta ishallen i Bålsta på en härlig resa runt vår jord.

  

Artikeln presenteras av:

I helgen var det återigen dags för BGK att framföra sin årliga våruppvisning. Den här gången var temat Jorden Runt.

Resan inleddes i Sverige med sång av Erica Waardahl och Sofia Bellinder. Gymnasterna, som bildade den svenska flaggan på golvet, gjorde tillsammans med sången inledningen till en stämningsfull början på resan. 

Helena Johansson, som var konferencier, agerade reseledare. Hon tog oss med till jordens alla hörn.  

I Finland mötte vi flickor 02/03 som härliga hårdrockare som både dansade och hoppade trampett. Sedan reste vi vidare till Indien med UT-äldre där vi fick se många fartfyllda varv på tumbling och trampett. UT-äldre var nyligen i Umeå och tävlade i Riksfinalen i UT. Där gjorde de en mycket fin tävlingsinsats och placerade sig på en sjunde plats av 13 deltagande lag. 

Resan fortsatte vidare i Asien med Bas yngre och Förberedande trupp Puff och därefter till Australien där våra killar i Black team visade sina kunskaper i bl a hopp med plint.  Nu var det dags att fortsätta resan till det vackra Hawaii där UT-yngre framförde sitt program.

Alla våra barngrupper (4-6 år) tog oss med till Amerika. De yngsta barnen charmade publiken med sin glada, medryckande Mussegympa.  Nu hade vi kommit ungefär halvvägs på vår resa och vi hamnade med RM3-tjejerna i Brasilien. Tjejerna, som för dagen agerade fotbollsspelare, visade höga och fina voltserier på tumblinggolvet.  

Sedan återvände vi till Europa igen med pojkar 02/03 som var gymnastiserande matadorer från Spanien. Från Spanien reste vi till Frankrike där dans äldre bjöd publiken på en tuff dans med avancerade steg.  

Föreningens RM1-lag hämtade inspiration från Egypten till sitt program på airfloor. Där visade de publiken alla nya voltvarv de har övat in under terminen. Nu närmade sig resan sitt slut och vi stannade kvar på samma kontinent. Till rytmen av afrikanska toner dansade klubbens yngre dansgrupp och förberedande trupp Piff gjorde fina volter klädda i färggranna afrikanska kläder. Ledarna och RM3-tjejerna framförde en afrodans och efter den följde RM3:s trampettvarv med bl a dubbla volter och dubbla skruvar. 

Alla barn och ungdomar samlades på golvet i en fantastisk stämningsfull avslutning. Ramona, Amanda, Evelina & Sofia sjöng ”We are the world” och vår reseledare för dagen avslutade med de tänkvärda orden: 

"På samma vis som alla länder tillsammans bildar vår jord, där länderna är en viktig del av vårt jordklot, bildar alla gymnaster, dansare och motionärer Bålsta Gymnastikklubb. Alla medlemmar är en viktig del för helheten." 

En oförglömlig resa för alla i publiken hade nått sitt slut. 

Barn-/ungdomsledarna i Bålsta GK 

 

Lägg till kommentar

Säkerhetskod
Uppdatera

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

bottom

SMG AB, Fånäsvägen 10, 746 31 Bålsta, Org.nr: 556726-8064