top
logga

Länkar golf

Annons
Annons
Annons
Annons
Samarbetspartners
Annons

Ny topp placering för Sagström på LPGA!
Måndag 19 juni 2017 07:42


Foto: Privat

Madelene Sagström visade under den sista dagen av LPGA tävlingen meijer LPGA Calssic att hon är en världsspelare, hon avslutade med att gå runt på 65 slag (-4) vilket räckte till en imponerande 4:e plats på totalt -14 (266 slag).

Det var dock allt annat en bra förutsättningar för Sagström då sista dagen spelades i hård vind och nederbörd, som också gjorde det försenat – igen.

- Jag har tidigare i min karriär haft problem att spela i hård vind men jag har tagit stora steg här och idag bevisade jag det igen för mig själv, berättar en nöjd Sagström.

Det kan man lugnt säga. Sagtsröm som så här långt haft en 7:e plats som bäst på touren har börjat klättra med spelet som bara blir bättre och bättre. På de första 9:e hålen fick vi indikationer på vart det var på väg, stabilt spel gav 6 par och tre birdies och nu var hon med i racet om en pallplats med totalt -13.

Hemvägen är stabilt men det är ”bara” par som rullar i kopp, det behövs nu birdies för att på riktigt hota om pallen. På det 14:e hålet kommer det en efterlängtad birdie och nu är det ett slag upp till pallen. Tyvärr går det en smula snett på det 15:e hålet och dagens första och enda bogey kommer, surt såklart.

Sagström biter ihop och visar nu sin vinnarskalle! Ett par och sedan en birdie på det 17:e hålet. -14 totalt inför sista hålet och en birdie här så är hon på pallen som totaltvåa bakom Brooke M. Hendersen som vinner på överlägsna -21. Hon spelar bra fram till green på 18:e och sista hålet, hon lämnar en birdieputt på 6 meter med inspelet putten för birdie ser bra ut inledningsvis men viker en aning före kopp och det blir istället par och en framskjuten placering.

- Jag är jättenöjd med min vecka och vad jag presterat, 4:e plats är det bästa jag gjort och kvitterar ut att jag är på rätt väg med mitt spel, det har varit i botten men nu är jag på väg uppåt och tycker att det är kul med spelet igen. Nu skall jag njuta av det här en stund men sedan är det bara börja ladda om för nästa tävling i Arkansas 23-25/6, avslutar en glad Sagström.

Annons 

Se resultatlistan här >>>

Övriga svenskor missade cutten: Dani Holmqvist, Caroline Hedwall och Pernilla Lindberg.

Se höjdpunkter från finaldagen >>>

 

 

 

Lägg till kommentar

Säkerhetskod
Uppdatera

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

bottom

SMG AB, Fånäsvägen 10, 746 31 Bålsta, Org.nr: 556726-8064