top
logga

Länkar fotboll

Annons
Annons
Annons
Samarbetspartners
Annons

ESK dam klarade målet!
Fredag 13 oktober 2017 07:00


Foto: Kent Lundqvist

Damernas lok i trakten - Enköpings SK klarade sitt uppsatta mål med att säkra ett div.1 kontrakt 2018, men ville mer.

– Vi är glada och stolta över att ha klarat vår målsättning för i år, vilken var att säkra kontrakt för spel i div 1 även 2018, berättar tränare Lovisa Delby som fortsätter:

- I vår åttonde plats var vi 3 poäng från att lyckas med det lite mer specifika målet, som flertalet av spelarna och ledarna hade, en topp 6 placering.

Inför säsongen värvade ESK Dam in ett antal spelare utifrån.

– Dessa har alla kommit in i gruppen på ett mycket bra sätt, både på och utanför planen, vilket förstås är oerhört viktigt för att laget ska kunna nå framgångar i form av resultat. Säsongen inleddes med en bra försäsongsträning där Johannes på Atletverkstan har bidragit mycket till vår styrka och rörlighet. Arbetet tog vi med oss ut på fotbollsplanen, och fortsatte med övningarna där, när tiden var inne för bollträning. Vinst i Valbocupen i februari fick oss att må bra och jobba med stort självförtroende och motivation!

Mars och april handlade om att få igång tekniken och bollbehandlingen, mycket passningsövningar där vi fokuserade på hårdhet och precision i pass och förberedelse i medtag. Kunskaperna i grunderna i anfallsspel och försvarsspel var ganska eftersatt och det lät vi träna upp med övningar i det större spelet. Detta fick bli vårt fokus under våren.


Foto: Kent Lundqvist

Hur upplevde du den första delen av tävlingssäsongen?

– Våren inleddes på ett mycket bra sätt och vi såg tydlig effekt av våra träningar ute i matcherna. Det blev dock tyngre och rejält slitna spelare i senare delen av våren, och som nykomlingar i div 1 blandade och gav vi en hel del i våra matcher. Ett välbehövligt uppehåll gav oss utrymme för vila och återhämtning, den vilan blev dock onödigt lång för några spelare. Vi inledde hösten med ett par riktigt stora förluster, där den främsta orsaken var bristen på spelare. Vi åkte upp till Selånger med 11 spelare, varav en inlånad spelare från F02. En fantastisk prestation av samtliga spelare på plats, och ett stolt och välmående gäng i bussen hem trots förlusten!


Foto: Kent Lundqvist

– Vi har under hösten fortsatt att variera våra prestationer i match, men haft en mycket fin avslutning med matchen borta mot Ljusdal som inledning. Det var inte många minuter från seger där… Roligt med en målrik sista hemmamatch på fina Enavallen, där många av våra underbara bollflickor fanns på plats och bidrog till stor seger, deras jobb ger oss mycket tid och möjligheter i en sådan match! Det fanns inget som tydde på att vi var "nöjda och klara" i vår absolut sista seriematch mot Gideonsberg. Spelarna visade tydligt att just ESK Dam är värda att vara kvar och spela i div.1 även nästa säsong!


Foto: Kent Lundqvist

– I höst har vi kunnat gå vidare med än större fokus på vår spelidé, kunnat bli mer specifika i just vårt arbetssätt och roller. Det finns fortfarande mycket att jobba på i spelförståelse men spelarna tar kliv, rejäla kliv. Häftigt!

Hur vill du summera säsongen?

– Med tanke på flertalet skador och sjukdomar som varit under året, med en från början ganska tunn trupp är jag som tränare mycket stolt över vad samtliga spelare och ledare presterat denna säsong. Oavsett man deltagit samtliga träningar och matcher eller bara kunnat vara med sporadiskt. Vi har bemannat 2 divisioner och ALLTID åkt till match på utsatt matchdatum, oavsett fullt lag eller inte. Vi har gått in för att göra en bra match och åkt hem med huvudet högt, oavsett vinst eller förlust. Tjejerna har krigat och trott på det vi gjort!

Annons

– Jag vill dessutom berömma alla de övriga som jobbar runtomkring laget för att allt ska fungera. Utan dem hade vi inte varit här. Det är ett gäng både galna, roliga men framför allt mycket kompetenta människor som får delarna att pusslas ihop. Jag är oerhört tacksam över att ha fått jobba tillsammans med dem!
 Vi är trötta och lite slitna men spelarna pratar redan om nästa säsong. De vill ta ytterligare kliv, dels i sin egen utveckling dels som lag. Och jag är först med att hålla alla tummar för att dessa tjejer, just dessa tjejer, ska få chansen att göra det. Jag önskar dem de finaste förutsättningar som går!

 

 

 

Kommentarer  

 
+10 #1 Support 2017-10-13 06:51
Härligt tjejer. Det är bara att sikta uppåt!!!
Citera
 

Lägg till kommentar

Säkerhetskod
Uppdatera

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

bottom

SMG AB, Fånäsvägen 10, 746 31 Bålsta, Org.nr: 556726-8064