top
logga

Länkar fotboll

Annons
Annons
Annons
Samarbetspartners
Annons

ESK säckade ihop i kvalet hemma på Enavallen!
Lördag 07 oktober 2017 07:44


Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK spolierade mer eller mindre sina möjligheter att kvala upp till division 2 efter hemmaförlust mot Newroz. I andra halvlek säckade ESK ihop spelmässigt och matchen slutade 1-2 (1-0).

– Ja, vad ska man säga? Första halvlek var inte bra och den andra går inte att beskriva. Skitdålig match, helt enkelt, säger tränaren Martin Andersson.

ESK tog ledningen mitt i första halvlek och målet var riktigt snyggt. Mohammad Ibrahim hittade Pontus Lundén som från kortlinjen spelade in bakåt till Joakim Reutfors som på volley prickade in 1-0.


Foto: Kent Lundqvist

Så långt såg det mesta ändå bra ut för ESK och resten av halvleken var jämn men tämligen chansfattig. Newroz backlinje såg trög ut och känslan var att ESK nog skulle kunna utnyttja det under andra halvlek. Matchen skulle dock ändra skepnad med eftertryck efter pausvilan. Visserligen hade Alexander Persson-Njie ett halvskapligt läge på 2-0 direkt men sedan tippade kommandot över till Newroz och det med besked.


Foto: Kent Lundqvist

– Tycker det egentligen var håglöst redan från start och i andra halvlek åt Newroz upp oss mentalt. Det är många av våra spelare som inte tycks vilja delta. Såg ut som ett juniorlag mot seniorer, säger Andersson.

Kvitteringen skulle komma och den var allt annat än oväntad i 60:e minuten. ESK stötte bort sig nära eget straffområdet och Valentino Rasulo Pidre satte 1-1 med ett säkert avslut utom räckhåll för duktige ESK-keepern Gustaf Persson. Då ska man ha i åtanke att "Gurra" dessförinnan gjort tre vassa räddningar då gästerna satte full fart framåt.


Foto: Kent Lundqvist

ESK var nu riktigt stirriga och inte blev det bättre när Andreas Larsson drog på sig sin andra varning i 69:e minuten och därmed blev utvisad.


Foto: Kent Lundqvist

– Vårt anfallsspel var för dåligt och vi fightas inte när vi har bollen. Alldeles för mycket titta på och inget tempo i löpningarna, säger ESK-tränaren.

I 74:e minuten kom avgörandet på ett regnigt Enavallen. Rafid Chowdhury drev in i straffområdet och överlistade burväktare Persson med ett skott via stolpen in i nät.


Foto: Kent Lundqvist

Ett rejält bud på kvittering vaskade ESK fram i 82:a minuten. Jonatan Ålin tog elegant emot ett inspel i straffområdet och avslutet höll sånär på att överlista gästernas målvakt. Newroz hade sedan full kontroll på händelserna och rundade av dagen med att även vinna den efterföljande straffsparksläggningen.


Foto: Kent Lundqvist

– Nu åker vi till Åmål nästa helg och måste åtminstone göra en bättre insats till att börja med. Sedan får vi hur långt det räcker, avslutar Martin Andersson.

Annons 

Enköpings SK -Newroz FC 1-2 (1-0)

Målen, 1-0 (23) Joakim Reutfors, 1-1 (60) Valentino Rasulo Pidre, 1-2 (74)  Rafid Chowdhury.

Varningar: 3-3

Utvisningar: 1-0

Publik: 545

Spelarbetyg, ESK:  


Gustaf Persson
    


Martin Lönneberg
  


Jonatan Ålin

 


 

 

Kommentarer  

 
0 #2 G7 2017-10-08 20:53
Var är alla spelare?
Citera
 
 
0 #1 Esken 2017-10-08 16:17
Resultatet utav en fattig trupp?
Citera
 

Lägg till kommentar

Säkerhetskod
Uppdatera

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

bottom

SMG AB, Fånäsvägen 10, 746 31 Bålsta, Org.nr: 556726-8064