top
logga

Länkar fotboll

Annons
Annons
Annons
Samarbetspartners
Annons

Eftersnack!
Fredag 06 oktober 2017 07:00


Blir Lovisa Delby kvar som tränare för ESK Dam 2018?                                                                                      Foto: Kent Lundqvist

Håbo FF kvar under det negativa strecket och ESK dam visade vart skåpet skulle stå i sista omgången.

ESK dam avslutade säsongen med en komfortabel seger borta mot Gideonsbergs IK och visade därmed vart skåpet skulle stå. Man kvitterade helt enkelt ut att det var rätt lag som blev kvar i div.1. Men hur har tränare Lovisa Delby uppfattat nykomlingssäsongen?

– Vi är glada och stolta över att ha klarat vår målsättning för i år, vilken var att säkra kontrakt för spel i div 1 även 2018:-). I vår åttonde plats var vi tre poäng från att lyckas med det lite mer specifika målet, som flertalet av spelarna och ledarna hade, en topp 6 placering, berättar Lovisa.

Jag vill dessutom berömma alla de övriga som jobbar runtomkring laget för att allt ska fungera. Utan dem hade vi inte varit här. Det är ett gäng både galna, roliga men framför allt mycket kompetenta människor som får delarna att pusslas ihop. Jag är oerhört tacksam över att ha fått jobba tillsammans med dem!  Vi är trötta och lite slitna men spelarna pratar redan om nästa säsong. De vill ta ytterligare kliv, dels i sin egen utveckling dels som lag. Och jag är först med att hålla alla tummar för att dessa tjejer, just dessa tjejer, ska få chansen att göra det. Jag önskar dem de finaste förutsättningar som går!

Det låter som att du inte skall jobba vidare med ESK dam?

– Mitt avtal var på ett år och går ut 171031. Vet ännu inget bestämt om 2018, avslutar Lovisa.

Skytteligan vanns av Selångers Angelica Lindholm Forsell & Tyra Kajgård GUSK på 18 mål. Beata Olsson bäst i ESK på 5:e plats med 13 mål.

Resultat & aktuell tabell dam div.1 >>>

Annons 

HFF satte sig själva i ett mycket utsatt läge gällande nytt kontrakt eller inte när man tog stryk hemma mot Lidingö i denna omgång samtidigt som alla andra runt streckat vann sina matcher!

– Vi hade ingen energi, rörelse eller aggressivitet det är för dåligt, dundrade tränare Eric Rode Olsen efter matchen hemma mot Lidingö.

Att det inte finns energi i en så betydelsefull match är en gåta? Vad krävs då för att HFF skall tända till? Eller är det så enkelt att man inte pallar för trycket och inte har vad som krävs för att spela div.2? Nu har man dock ett halmstrå att knipa med två omgångar kvar att spela, laget måste ta 4 poäng för att ha en chans att klara kontraktet samtidigt som BKV Norrtälje eller Gusk förlorar sin båda matcher, dem båda lagen kan inte förlora dem två sista omgångarna då dem möter varandra i sista omgången. HFF startar med att vinna på lördag borta mot BKV, annars är det god natt!

Skytteligan leder BK Forwards Erik Björndahl. Jens Hägg, Anton Sjögren och Danilo Al-Saed bäst i HFF med en delad 16:e plats med 6 mål.

Resultat & aktuell tabell herr div.2 >>>

 

 

 

Kommentarer  

 
+4 #2 G7 2017-10-07 17:04
Hoppas verkligen hon är kvar
Citera
 
 
+9 #1 Hoppas 2017-10-06 15:05
Det vore väl helt underbart om hon vart kvar som tränare i Esk!
Citera
 

Lägg till kommentar

Säkerhetskod
Uppdatera

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

bottom

SMG AB, Fånäsvägen 10, 746 31 Bålsta, Org.nr: 556726-8064