top
logga

Länkar fotboll

Annons
Annons
Annons
Samarbetspartners
Annons

SK Elvan föll tungt på Korsängen!
Lördag 12 augusti 2017 09:10


Foto: Kent Lundqvist

SK Elvan förlorade den så viktiga hemmamatchen i herrfemman mot Knivsta IK med 3-5 (1-2).

- Det är bedrövligt att vi förlorar och släpper in fem mål mot Knivsta IK, dundrar en besviken Per Lygnegård.

SK Elvan hade mer eller mindre chansen att säkra ett nytt kontrakt vid vinst i hemmamatchen mot tabelljumbon KIK, men ett svagt försvarsspel gjorde att man förlorade.

Det blev en intensiv inledning på matchen där gästerna bjuds på ett ledningsmål, efter slarv i defensiven får KIK en frispark i offensiv box som Hadi Hassan dundrar i mål till 0-1.


Foto: Kent Lundqvist

EIS svarar dock omgående med att kvittera då Daniel Pettersson hittar en fristående Eric Forslund som iskallt gör 1-1 bakom en chanslös Niclas Hedström i KIK målet.


Foto: Kent Lundqvist

Omgående får Forslund chansen att ge hemmalaget ledningen då han på nytt är fri, men denna gång är det Hedström som går vinnande ur striden.

SK Elvan spelar nu bra fotboll och man hittar ytor att jobba med bra passningsspel. Men i spelet utan boll är det fortsatt jobbigt för hemmalaget. I den 23:e minuten så får man inte bort bollen och då dundrar Hassan in 1-2 med ett distinkt avslut.


Foto: Kent Lundqvist

Nu blir det mycket SK Elvan som radar upp chanser. I den 25 minuten kommer en dubbelchans, Pettersson har en jättechans som Hedström räddar bra till en hörna där Linus Bylin kommer högst och först men Hedström gör en fantastisk räddning när han slänger sig upp i sitt vänstra kryss och motar bort bollen.


Foto: Kent Lundqvist

Gästerna får ägna sig åt kontringsfotboll och gör det bra i slut skedet där Baatarjav Odkhuu två jättechanser att utöka KIK ledningen men hemmalagets målvakt - Jonas Pürkner och ribban räddar hemmalaget.

- Vi var inte alls nöjda med den första halvleken vad det gäller det defensiva spelet och lovade varandra att det skulle bli bättre till den andra halvleken.

Spelet med boll är fortsatt ganska bra inledningsvis av den andra halvleken och i den 54:e minuten så har Forslund en ny bra chans men matchens lirare – Hedström räddar igen.

Det skull också komma en utdelning på trycket och det är inbytte Pelle Johansson som svarar för ett läckert förarbete där han lurar brallorna av två försvarare innan han lämna över bollen till Forslund som kvitterar till 2-2 med en snygg chipp över Hedström.


Foto: Kent Lundqvist

Nu har hemmalaget bra koll på matchbilden och känslan är att nu har man chansen att vinna det här. Då drar man på sig en helt onödig straff som Hassan förvaltar till 2-3.


Foto: Kent Lundqvist

Nu blir det cirkus i hemmalaget som tappar alla linjer i spelet och men lyckas ändå vaska fram en jättechans att kvittera med kvarten kvar att spela, det är Dennis Enarsson som friställd mitt i boxen skjuter utanför.


Foto: Kent Lundqvist

Utspark efter det och en trippelchans för KIK som slutar med att Christopher Deeks punkterar matchen med att göra 2-4. I slutskedet så gör först Odkhuu 2-5 innan Pettersson fastställer slutresultatet till 3-5 i slutsekunderna på en hörna slagen av Forslund.


Foto: Kent Lundqvist

- Tyvärr tar vi inte chansen att skaffa oss ett mycket bra utgångsläge inför avslutningen av serien. Killarna kanske vill ha något att spela för hela säsongen, vad vet jag? Det här var inte bra oh även om deras målvakt (Hedström) var bra så var det inte där vi förlorade. Vi gör 3 mål och det skall räcka för 3 poäng, summerar Lygnegård.

Annons 

SK Elvan – Knivsta IK 3-5 (1-2)

Målskyttar SKE: Eric Forslund 2, Daniel Pettersson.

Spelarbetyg SKE:


Linus Bylin


Eric Forslund


Pelle Johansson

 

Övriga resultat & Tabell >>>

 

 

 

Lägg till kommentar

Säkerhetskod
Uppdatera

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

bottom

SMG AB, Fånäsvägen 10, 746 31 Bålsta, Org.nr: 556726-8064