top
logga

Länkar fotboll

Annons
Annons
Annons
Samarbetspartners
Annons

Makalös vändning av HFF i ödesmatchen på Björkvallen.
Måndag 19 juni 2017 09:04


Anton Sjögren nickar in 5-3 i den makalösa vändningen hemma på Björkvallen mot BKV.
                              Foto: Kent Lundqvist

Håbo FF stod för en magisk insats då man hemma på Björkvallen i ödesmatchen mot BKV Norrtälje svarade för en makalös vändning på ett underläge 1-3 till seger med 5-3 i herrtvåan.

- Det här var båda skönt och viktigt för oss, efter en så tveksam start kunna lyfta och vända på matchen är bra jobbat, säger en lättad tränare – Eric Rode Olsen efter matchen.

Vi skall såklart hylla matchhjältar som Anton Sjögren, Alexander Ellhar, Danilo Al Saed mfl. Men den här vinsten var en bänkseger signerad Eric Rode Olsen & Tommy Jansson som med en begåvad matchplan och fingertoppskänsla i bytena avgjorde tillställningen på Björkvallen.


Foto: Kent Lundqvist

- Ibland blir det lyckat med bytena och spelplanen och idag föll det väldigt väl ut, medger en nöjd Eric.

HFF ställde en ny uppställning på benen med bland annat den tidigare backen - Charles Simba på topp och med tanke på att försvarsresen Heradi Simba saknades så var det smått överraskande, men den som vågar vinner säger man ju. Det slog dock inte väl ut inledningsvis då gästade BKV var det lag som startar bäst och är spelförande.


Foto: Kent Lundqvist

HFF har svårt att hitta rätt i sina positioner och det tar bara 45 sekunder så nickar Shakew Kawa Husein in en vänsterhörna till 0-1, mardrömsstart.


Foto: Kent Lundqvist

Med blodad tand fortsätter BKV
 att sätta tryck på HFF defensiven som dock gör det bra med Jonathan Sjögren som försvarsgeneral. Allt eftersom jämnar spelet ut sig och HFF får tag i matchen och kan flytta fram i sina positioner, mycket tack vare att man med Oscar Kihlgren får tag i det centrala mittfältet och kantspelarna Danilo Al Saed och Moonga Simba som visar prov på gott spelhumör.


Foto: Kent Lundqvist

I den 26:e minuten är det nära en kvittering då Mattias Rosell sätter en bra boll på Rasmus Arousell som slår in bollen centralt i offensiv box och en framrusande Charles trycker bollen i stolpen och ut igen.


Foto: Kent Lundqvist

HFF fortsätter sedan att gnugga på men blir alldeles för trubbiga och envisas med att försöka sig på genombrott inåt i boxen där köttmuren från Norrtälje är som starkast. I stället kommer en kalldusch då gästernas Daniel Pettersson gör 0-2 på en andraboll efter en högerhörna.


Foto: Kent Lundqvist

Nu känns det som att BKV kopplat greppet om matchen och HFF kan väl aldrig resa sig efter det här? Då svarar HFF, efter en mycket vacker och bra prestation av Danilo på sin högerkant där han snurrar brallorna av en back och sätter in den på en fristående Moonga som trycker in den mycket viktiga 1-2 reduceringen innan halvtidsvilan.


Foto: Kent Lundqvist

- Skönt att vi kan få till den reduceringen och kan nu efter ett bra snack i halvtid göra match av det här, säger Eric.

Ett laddat HFF kommer nu ut till den andra halvleken med siktet på att hitta en kvittering och kanske kunna vända matchen. Det tar 2 minuter sedan blir det mörkt på Björkvallen då Alex Heiskanen i HFF målet står för en riktigt blunder och BKV kan göra 1-3 i öppet mål.


Foto: Kent Lundqvist

Hur märkligt det en låter så var det tydligen det bästa som kunde hända hemmalaget som nu kopplar på till 120 % och sätter full fart framåt, BKV får nu absolut inget att säga till om i spelet.


Foto: Kent Lundqvist

I den 51:a minuten är Charles framme och hotar igen på ett inlägg från höger men nicken smiter precis över gästernas ribba. Nu kommer en helt avgörande sekvens i matchen, HFF gör ett par mycket bra byten. Först in med Anton Sjögren och han har bara varit på planen i sekunder när han dundrar på sitt första avslut som täcks bort av BKV försvaret.


Foto: Kent Lundqvist

Minuterna senare byter HFF in Alexander Ellhar som med första bollkontakten sätter ut ett kanonpass på vänsterkanten där Rosell fintar inspel i box men i stället spelar han bollen snett bakåt inåt till Ellhar som med andra bollkontakten och mindre än en minut på plan reducerar till 2-3 med ett iskall avslut.


Foto: Kent Lundqvist

Minuten senare så är det kvitterat, Anton med ett instick till Danilo som snurrar upp två backar och gör 3-3. Nu är det hetta på och utanför planen vill jag lova.


Foto: Kent Lundqvist

HFF är inte nöjda med att ha hämtat in 1-3 till 3-3 på en minut, de vill mer vilket Anton intygar.

- Jag var laddad inför bytet och ville in och förändra matchbilden tillsammans med Ellhar. Det gick ju ganska bra.

Det kan man ju lugnt säga för efter den målgivande passningen gör Anton mål i den 74:e minuten. Efter ett bra inspel till Danilo av Ellhar så landar bollen hos Anton som gör 4-3.


Foto: Kent Lundqvist

- Jag kom egentligen för nära tyckte jag som planerade att trycka den hårt, men jag han tänka om och är nöjd med den placeringen.

Publiken är nu euforisk på Björkvallen och de fick anledning att återigen jubla minuten senare då Anton hittar en friställd Danilo som avslutar bra men gästernas målvakt – Pontus Johansson räddar, returen tillbaka till Danilo som via försvarare får fram bollen till Anton som nickar in 5-3 i den 76:e minuten.


Foto: Kent Lundqvist

- Det här var skönt och bra, men en 2 målsledning med 10 minuter kvar gav en deicha vu från Strömsberg hemma, medger Eric.

Det var dock aldrig någon fara och det var närmare 6-3 än att BKV skulle reducera. Matchen slutar med en välbehövlig seger och det var en lättad tränare som summerade matchen.

- Otroligt skön seger såklart där många saker kom på plats och vi visar moral som kommer tillbaka efter 0-2 och 1-3 tidigt här i andra halvlek. Det är såklart många som gör det bra i den här matchen men inhoppen av Anton och Ellhar har en stor betydelse för utgången av den här matchen.

Annons

 

Håbo FF – BKV Norrtälje 5-3 (1-2)


Målen: 0-1 (1) Shakew Kawa Husein, 2-0 (36) Daniel Pettersson, 2-1 (40) Moonga Simba, 1-3 (47) Sylvin Mulumba Kayembe Ilolo, 2-3 (66) Alexander Ellhar, 3-3 (67) Danilo Al Saed, 4-3 (74) Anton Sjögren, 5-3 (76) Anton Sjögren.

Spelarbetyg HFF:


Eric Rode Olsen/Tommy Jansson


Danilo Al Saed/Jonathan Sjögren


Anton Sjögren/ Alexander Ellhar


Övriga resultat och Tabell >>>

 

 

 

 

 

Kommentarer  

 
0 #4 lokalsport 2017-06-20 04:48
Tack för uppskattningarn a.
Citera
 
 
+1 #3 Annika Rode-Olsen 2017-06-19 22:26
Vi tycker att referatet från matchen med dessa fantastiska bilder är väldigt bra gjorda av lokalsports reporter. Bl a den otroliga bilden på målvakten när Anton gör 5-3 målet. Likaså glädjen på bilden med tränaren och en av spelarna, plus många andra. Dom borde premieras. Hur kan man nominera dessa bilder, för att visa fotboll på division 2-nivå?
Citera
 
 
+2 #2 Mer beröm 2017-06-19 11:19
Och vilka bilder!!!
Citera
 
 
+5 #1 Beröm 2017-06-19 09:44
Mycket bra skrivet!!
Citera
 

Lägg till kommentar

Säkerhetskod
Uppdatera

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

bottom

SMG AB, Fånäsvägen 10, 746 31 Bålsta, Org.nr: 556726-8064