top
logga

Länkar fotboll

Annons
Annons
Annons
Samarbetspartners
Annons

Kryss för FBK i herrfyran!
Måndag 19 juni 2017 07:00


Foto: Kent Lundqvist

Det slutade oavgjort, 1-1 (0-0), mellan Fanna och Arlanda på Korsängens konstgräs och hemmalagets tränare Göran Westerberg var hyfsat nöjd med resultatet.

- Sett till 90 minuters spel så är det rättvist om man ska vara realistisk. Vi skapar dock tillräckligt med målchanser för att kunna avgöra kampen i andra halvlek.

Första halvan av inledningsronden gick klart till Fanna som tidigt hade en boll i nät, dock avblåst för offside. Riktigt nära 1-0 blev det i stället då Jonas Hagman nickade i ribban i 18:e minuten. Arlanda växte sedan in i matchen alltmer och strax före pausvilan kom ett friläge för ledningsmål men skicklige hemmakeepern Hampus Andersson avvärjde skickligt med en fotparad. Stefan Jansson gick sedan omkull i straffområdet men utan åtgärd från rättskiparen. Första halvlek kunde sammanfattas i att Fanna hade ett litet spelövertag, några hetare chanser men att Arlanda var giftiga i omställningarna till anfallsspel.

-Sedan tycker jag Arlanda är ett bolltryggt lag som inte slår bort bollen i första taget. Svåra att möta, säger Göran Westerberg.

Bara ett par minuter in på andra halvlek tog Arlanda ledningen då Dani Haddad nickade in en hörna. Bortaledningen blev dock kortvarig då Rami Abbas kunde utjämna ganska omgående. Båda lagen hade sedan varsin klockren träff i målramen och matchens sista farlighet var Fannas då hårdmarkerade Stefan Jansson kom loss och drog till från distans. Ett fräsande avslut som dock motades till hörna av gästernas duktige målvakt Magomed Abdurahmanov.

-Jag är mycket nöjd med killarnas inställning, de bara kör på utan gnäll matchen igenom. Vi visar på nytt att vi är ett riktigt bra lag för serien och hänger med i toppskiktet.

Fanna har nu två raka bortamatcher innan uppehållet.

- Bälinge på onsdag och sedan returmöte med Uppsala Kurd. Blir garanterat tuffa fighter men vi har som sagt visat att vi kan och har höjt vår lägstanivå markant, avslutar Göran Westerberg.

Annons 

Fanna BK – FC Arlanda 1-1 (0-0)

Målskytt FBK: Rami Abbas

Övriga resultat & tabell >>>

 

 

 

Lägg till kommentar

Säkerhetskod
Uppdatera

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

bottom

SMG AB, Fånäsvägen 10, 746 31 Bålsta, Org.nr: 556726-8064