top
logga

Länkar fotboll

Annons
Annons
Annons
Samarbetspartners
Annons

Skön och viktig seger för ESK!
Söndag 18 juni 2017 09:30


Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK övertygade i den första halvleken vilket räckte för att hemmabesegra nykomlingen IFK Österåker med 2-0 (1-0) och hänger därmed på i toppen av herrtrean.

- Skönt att vi kan vinna den här matchen och sett över 90 minuter så är det rättvist och de första 20 minuterna av matchen kan vara det bästa vi gjort den här säsongen, berömmer tränare Martin Andersson.

Och visst var det så, ESK startar matchen optimistiskt och skapar ett par riktigt bra situationer där man framför allt tar sig runt på högerkanten men på inspelen kommer backar emellan. I den 11:e minuten kommer det första avslutet mot mål och då är det Bruno Dal Monte som hittar Mohammed Ibrahim men avslutet räddas.


Foto: Kent Lundqvist

 ESK behåller trycket och hittar fickorna mellan backarna i IFK defensiven och i den 14:e minuten hittar Bruno fram till Pontus Lundén som gör sin bevakare som tvingas riva honom och domaren dömer helt korrekt straff, den straffen förvaltar Ibrahim och gör 1-0 för hemmalaget.


Foto: Kent Lundqvist

Ganska omgående är det mycket nära att hemmalaget utökar sin ledning då Lundén efter bra spel hittar en fristående Patrick Lundemo, men avslutet går precis utanför.

ESK behåller trycket halvleken men inget mer mål faller trots två jättechanser, i den 28:e kommer en bra frisparksvariant där Alexander Persson skjuter bra men över och i den 39:e minuten skall det vara mål Lundemo bjuds på ett friläge i boxen men gästernas målvakt – Lukas Dyrke räddar.


Foto: Kent Lundqvist

I den andra halvleken väntar vi på att gästande IFK som så här långt varit chanslösa skulle försöka flytta fram i sina positioner för att jämna ut matchbilden, och det gör man så bra att man har en jättechans att kvittera i den 54:e minuten då en friställd Denny Nordén skjuter över från nära håll.


Foto: Kent Lundqvist

ESK fortsätter dock att föra matchen och dominerar bollinnehavet mot ett IFK som spelar på kontringar. I den 67:e är det nära igen då Lukas Strömberg har ett bra läge men skjuter i burgavelns utsida.


Foto: Kent Lundqvist

Känslan nu är att ESK mattas och orkar inte samma mängder av löpningar utan boll och det gör att ett mer fysiskt IFK får tag i hemmalaget på ett helt annat sätt och får på så sätt matchen dit dem vill.


Foto: Kent Lundqvist

 Då kommer en jättechans för hemmalaget att avgöra då Lundén sprintar sig fri i den 71:a minuten men Dyrke räddar och returen pressar en back Lundén så pass att han inte kommer till avslut.


Foto: Kent Lundqvist

Nu är det mycket IFK som trycker ned ESK i egen box och hemmalaget har stora problem att freda sitt mål under en period på 10 minuter, men man lyckas hålla undan och kan jämna ut spelet.

Avgörandet skulle komma i den 88:e minuten, först är det nära när Lundemo har ett friläge som Dyrke räddar men på den efterföljande hörnan nickar Ali Daher in det avgörande 2-0 målet.


Foto: Kent Lundqvist


- Det var lite ängsligt ett tag här i andra halvlek och det var påtagligt att vi har svårt att hantera situationen med att det var en viktig match och att vi inte riktigt har självförtroendet på plats. Viktiga och sköna poäng, summerar Andersson.

En av de bästa hemmaspelarna ör dagen var Pontus Lundén som berättar hur han upplevde matchen.

- Första halvlek är vi riktigt bra och spelar som vi sagt innan matchen, men tyvärr har vi dålig utdelning på våra lägen. Andra halvlek så tappar vi tempot och blir långa i laget känns även som vi blir "rädda" om våra poäng.

Annons

Enköpings SK – IFK Österåker (1-0)


Målen: 1-0 (14) Mohammed Ibrahim, 2-0 (88) Ali Daher.

Spelarbetyg ESK:


Pontus Lunden


Carl SöderbergMohammed Ibrahim

Övriga resultat & tabell >>>

 

 

 

 

Lägg till kommentar

Säkerhetskod
Uppdatera

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

bottom

SMG AB, Fånäsvägen 10, 746 31 Bålsta, Org.nr: 556726-8064