top
logga

Länkar fotboll

Annons
Annons
Annons
Samarbetspartners
Annons

HFF starkast i derbyt på Enavallen!
Fredag 16 juni 2017 08:20


Filipe  Dos Santos gjorde ett drömmål på Enavallen när EIS besegrades med hela 6-0 i herrfemman.     Foto: Kent Lundqvist

Enköpings IS kunde inte stå emot ett för dagen överlägset Håbo FF som vann derbyt i herrfemman på Enavallen med klara och rättvisa 6-0 (1-0).

- Vi gör en bra första halvlek och står emot HFF bra, men i andra halvlek viker vi tyvärr ned oss och förlorar med alldeles för stora siffror, säger EIS tränaren Thomas Tuuri.

Det startar dock bra för EIS som står upp överraskande bra mot ett starkt HFF som kom till start med bland annat Erik Jansson som varit borta pga skada en längre tid. Det skaps en del nästan chanser mot ett segt HFF som tydligen fått med sig tempot senast hemma mot Rosersberg.

- Ja jag blev lite förvånad med tanke på det lag vi mönstrar, allt talade för att vi skulle kunna spela med tempo och rulla ut EIS, men så blev det inte, konstaterar HFF tränare Jonas Wigert.


Foto: Kent Lundqvist

Det blir mer ställningskrig och tillknäppt under den första halvtimmen men med HFF som spelförande laget. Det tar till den 27:e minuten innan det hettar till på riktigt och då är det Jonathan Kroon som avlossar ett bra skott som täcks av en EIS spelare i stolpen och till en resultatlös hörna.


Foto: Kent Lundqvist

Under den sista kvarten är det mycket HFF men ett näst intill heroiskt EIS offrar sig och täcker skott och håller sin box ren från avslut på mål.


Foto: Kent Lundqvist

Det skulle dock komma ett mål och det är gästande HFF som tar ledningen. På en hörna från höger får Filipe Dos Santos bollen och sätter in den på en omarkerad Nik Ahmad Pour Kermanshahi som nickar in 0-1.


Foto: Kent Lundqvist

- Skönt att vi fick in det målet mot ett EIS som spelade riktigt lågt under den senare delen av första där det var svårt att hitta fram för oss, menar Wigert.

- Jag är nöjd med hur vi uppträder och sätter topplaget HFF på hårda prov här i första halvlek, berömmer Tuuri.

Den andra halvleken rivstartar med en bra chans för EIS att kvittera i den 48:e minuten då en fristående Nyakeh Lahai Konuwah får chansen men blir alldeles för omständlig i läget och chansen försvinner.


Foto: Kent Lundqvist

I stället kommer ett matchavgörande 0-2 i den 54:e minuten då Filipe får på en drömträff med vänsterfoten utanför straffområdet och bollen borrar sig upp i Emil Erikssons högra kryss.


Foto: Kent Lundqvist

Nu faller EIS ihop som ett korthus och bjuder först Rasmus Arousell på ett friläge men avslutet går utanför, sekunder senare har Erik Jansson ett bra läge mitt i boxen men skjuter en volley precis över. Minuten senare kommer en ny bjudning av hemmalaget och nu tar Arousell revansch och gör 0-3.


Foto: Kent Lundqvist

Det som nu händer får EIS att framstå som småpojkar, de slutar helt enkelt att ta jobbet och ser mer ut att tycka synd om sig själva istället för att spela som i den första halvleken, som ett lag.

Det straffar HFF hårt och smärtsamt för EIS som får se Ibrahim Haciyev göra 0-4 på straff, Adam Agnerfjord trycka in 0-5 i öppet mål och Roni Tanrikulu riktigt snyggt chippa in slutresultatet till 0-6.


Foto: Kent Lundqvist

- Vi höjde oss en smula i andra halvlek samtidigt som EIS inte orkade hänga med. En klart bättre andra halvlek utan att vi för den skull spelade bra, vi har rätt att kräva mer av ett så här bra lag, summerar Wigert som såklart var nöjd med 3 poäng och serieledning efter 10 omgångar.

- Jag är besviken på hur vi hanterar andra halvlek, vi viker ned oss fullständigt och ingen spelare kan vara nöjd efter den här insatsen. Nu gäller det för oss att släppa den här matchen och fokusera på nästa uppgift som är ett nytt derby hemma mot Södra Trögds IK, avslutar Tuuri.

Erik Jansson fick 65 minuter i matchen och frågan var hur det kändes i kroppen.

- Det är helt okey, klart att det känns lite men det är ingen fara. Jag tror inte på spel med A-laget till helgen, det är fortfarande någon vecka bort, berättar Jansson.

Annons
 

Enköpings IS – Håbo FF 2 0-6 (0-1)

Målskyttar HFF:
Nik Ahmad Pour Kermanshahi, Filipe Dos Santos, Rasmus Arousell, Ibrahim Haciyev, Adam Agnerfjord, Roni Tanrikulu.

Spelarbetyg:


Jonathan Kroon HFF


Jesper Thanger HFF


Felipe Dos Santos HFF


Övriga resultat & tabell >>>

 

 

 

Lägg till kommentar

Säkerhetskod
Uppdatera

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

bottom

SMG AB, Fånäsvägen 10, 746 31 Bålsta, Org.nr: 556726-8064