top
logga

Länkar fotboll

Annons
Annons
Annons
Samarbetspartners
Annons

Uddlöst HFF föll på hemmaplan!
Torsdag 15 juni 2017 08:19


Foto: Kent Lundqvist

Efter 11:a raka utan förlust hemma på Björkvallen fick ett uddlöst Håbo FF se sig besegrade med 1-3 (1-0) av ett piggt spelande GUSK 3.

- Dem var det bättre laget sett över 90 minuter och det var påtagligt att vi saknade offensiv kraft, medger tränare Henrik Norell.

HFF som kom till matchstart utan målsprutorna Viktoria Kjöraas, Josefine Andersson Rudbäck och Olivia Johansson fick klara offensiva problem vilket kostade i hemmamatchen mot GUSK.

Det blev påtagligt ganska omgående hur den här matchen skulle se ut då gästande GUSK ganska enkelt kunde freda sig i defensiven och själva fick de ytor de ville ha i spelet med boll. Med ett piggt spel blev GUSK det spelförande laget och var också vassare i den sista tredjedelen.


Foto: Kent Lundqvist

Trots det så är det hemmalaget som tar ledningen, på en hörna från vänster slagen av Josefin Sundström går bollen i stolpen och returen trycker Ebba Lindgren i mål till 1-0.


Foto: Kent Lundqvist

Efter målet jämnar matchbilden ut sig men det är fortsatt GUSK som har bollinnehavet och ligger på för en kvittering. Gästerna skapar också ett par riktigt heta chanser, Thelma Bakke Lindblom kommer helt fri med hemmalagets målvakt - Emmy Nordgren men skjuter utanför. Julia Larsson tar sig loss på vänsterkanten och får ett jätteläge som Nordgren räddar.


Foto: Kent Lundqvist

I halvtid möblerar gästerna om och flyttar in Julia Larsson från vänsterkanten till en central position på mittfältet och det kommer att avgöra matchen.


Foto: Kent Lundqvist

Redan efter 5 minuter ger det utdelning då Larsson kvitterar till 1-1 med ett tungt skott från distans. Nu blir det mycket GUSK igen som ligger på för mer och HFF får praktisera mycket spel utan boll.


Foto: Kent Lundqvist

Hemmalaget orkade eller förmådde inte att flytta fram i sina positioner så ofta men i den 68:e är det nära att Sundström ger HFF ledningen med ett bra skott från distans som tvingar gästernas målvakt - Sofia Hernnäs till en högoktanig räddning.


Foto: Kent Lundqvist

I stället är det gästerna som rättvist tar ledningen, en av matchens bäste spelare – Felicia Karlsson tar sig loss och drar på en kanon som sitter stenhårt i nättaket bakom Nordgren och det är 1-2.


Foto: Kent Lundqvist

HFF försöker och försöker ta sig fram i offensiven men det stannar allt som oftast utanför offensiv box med svåra avslut som går utanför, den bästa kvitteringschansen kommer i den 83:e minuten då inbytte och pigga Evelina Mårtensson tar sig loss på högerkanten och sätter in bollen på Lindgren som får två chanser men båda räddas av Hernnäs.


Foto: Kent Lundqvist

På stopptid så stänger Larsson matchen med att göra 1-3 med en riktig kanon som är otagbar för Nordgren i hemmamålet.


Foto: Kent Lundqvist

- Vi kommer inte alls upp i den nivån som krävs för att vina den här matchen. Det är för stillastående vilket gör att vi inte skapar tillräckligt med spelalternativ. Bara gratulera GUSK och det är skönt att det är match redan i helgen igen, summerar Norell.

Annons 

 

Håbo FF– GUSK 3 1-3 (1-0)

Målskytt HFF: Ebba Lindgren.

Spelarbetyg HFF:


Emma Widström


Victoria Johansson


Emmy Nordgren


Övriga resultat & tabell >>>

 

 

 

Lägg till kommentar

Säkerhetskod
Uppdatera

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

bottom

SMG AB, Fånäsvägen 10, 746 31 Bålsta, Org.nr: 556726-8064