top
logga

Länkar fotboll

Annons
Annons
Annons
Samarbetspartners
Annons

Eftersnack!
Onsdag 14 juni 2017 08:07


Foto: Kent Lundqvist

Två förluster för våra lok i traktens fotboll där ett sargat Enköpings SK fick ge sig mot tabellettan Ljusdal och Håbo FF föll borta mot tabelltrean Karlslund.

ESK dam fortsätter tyvärr att bjuda på för enkla mål och är inte så effektiva man behöver för att kunna rubba de allra bästa. Visst man är ett skadedrabbat lag just nu med många bra spelare på frånvarolistan, men man är aldrig bättre en sin svagaste länk brukar man säga och det hänvisar jag till i dag.

Två centrala saker måste bli bättre och det ganska omgående om det skall lyfta och ESK skall bli ett etablerat lag i div.1. SLUTA ge bort enkla mål! Totalt har laget släppt in 18 mål och det är man mindre smickrande på en tredjeplats i serien, bara nästjumbon Gideonsberg och jumbon Ornäs är sämre.

Det andra handlar om stabiliteten offensivt där man just nu behöver för många chanser för att göra mål. Positivt är att man skapar många chanser dock, men som mot Ljusdal så har man tre klara chanser i inledningen av matchen och gör noll mål?

Det finns dem som säger att man inte kan göra så men jag gör det ändå, tänk om alla varit friska och hela över tid? Hur hade matchen mot Ljusdal slutat då? Jag tror ESK hade vunnit. Nu får vi hoppas att ESK får tillbaka sina spelare för det behövs inte bara på match, det är minst lika viktigt att ha dem igång i träning för att sparra och förflytta de yngre spelarna närmare toppskiktet i laget. Det är summa summarum för stort glapp i truppen idag mellan toppen och de som står under utveckling. Kanske finns där ett undantagjust nu? Elvina Klaman? Bra spelare med boll redan förra säsongen i div.2 och senast i U-laget dunkade hon in 4 mål, är det dags nu?

Efter två tuffa matcher väntar nu eldprovet, tre raka matcher som man skall eller bör vinna. Hur hanterar laget det? På lördag får vi svaret då man spelar borta mot jumbon Ornäs.

I övrigt var det inget som överraskade i omgång 9.

Skytteligaledningen delas nu mellan Ljusdals Matilda Wennberg & Selångers Angelica Lindholm Forsell SFK på 8 mål. Noterbart här är att det sägs att Lindholm spelat färdigt denna säsong för utlandsflytt?

Resultat & tabell >>> 

Annons 

Baksmälla?
HFF åkt tydligen på en riktig baksmälla efter en bra match hemma mot Strömsberg, även om det bara blev en poäng. Bortamatch mot tabelltrean Karlslund måste ju få ett energipåslag och ett laddat lag på planen? Det blev precis tvärtom och när vi träffade tränare Eric Rode Olsen dagens efter så var han fortsatt besviken.

- Vi var inte alls med från start och det är oroande med tanke på hur vi spelade omgången innan och att vi som du säger ställdes mot ett topplag.

Det var säker inte budgeterat poäng i matchen men det är inget man kan luta sig mot som en ursäkt för förlust. Glädjande dock var att hemvändaren Jens Hägg fick en match i benen och han rev också fram ett par chanser. Nu lossnar det, kan vi hoppas.

De två sista omgångarna av våren kommer fälla ett stort – stort avgörande för hösten vill jag sticka ut hakan och säga. I nästa omgång väntar en riktigt sexpoängsmatch mot BKV Norrtälje som är en poäng före och ovanför degraderingsstrecket hemma och avslutningsvis väntar IF Lidingö på bortaplan.

I övrigt så blev det som väntat i toppmötet mellan Skiljebo och Gute där hemmalaget har förlustnollan intakt efter 11 omgångar och det tack vare två sena vändningar i matchen där tillslut Jamaal Raage blev matchvinnare med sitt 3-2 mål. EN liten överraskning var att Lidingö dängde Karlberg med 3-1 hemma, Fredrik Bergman stor matchvinnare med 3 mål.

Skytteligan leder nu Gute spelaren Marcus Nobell och Emil Fritzell Eskilstuna City med 9 mål.

Resultat & tabell >>> 

 

 

 

Lägg till kommentar

Säkerhetskod
Uppdatera

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

bottom

SMG AB, Fånäsvägen 10, 746 31 Bålsta, Org.nr: 556726-8064