top
logga

Länkar fotboll

Annons
Annons
Annons
Samarbetspartners
Annons

Regnet föll och SK Elvan med det!
Tisdag 13 juni 2017 08:00


Foto: Lasse Andersson

Det vill sig inte för SK Elvan som under måndagskvällen blev avklädda av gästande Riala GoIF i sexpoängsmatchen på Lådö IP i herrfemman.

- Det är lite ”ring så spelar vi” just nu och det får vi betala dyrt för, konstaterar en besviken tränare – Per Lygnegård.

Det är lätt att förstå honom när det finns 30 spelare att tillgå i truppen, eller skall finnas och man ändå tvingas ringa in spelare som egentligen slutat för att kunna ställa ett lag på banan.

- Det är inte bra just nu med avstängningar, sjukdomar och skador, men det finns tyvärr även dem som sviker laget just nu och det funkar inte hos oss.

Tyvärr får vi säga att det återspeglar sig i matchen och spelet, SK Elvan är ett lag i spillror.


Foto: Lasse Andersson

Gästande Riala var det bättre laget i 90 minuter och vinner rättvist med hela 6-1. Det skall också sägas att det inte var bottenlaget Riala som var på plats, de var en smula förstärkta med spelare från div.3 laget och det kan jag säga var skillnad. Såg Riala mot Södra Trögds IK och det här var något helt annat.


Foto: Lasse Andersson

SK Elvan gör en bra första halvlek och spelar smart efter resurserna. Hemmalaget skapar också den första farliga chansen då Daniel Pettersson får ett läge utanför straffområdet och drar till på volley men gästernas målvakt - Tim Wannersten gör en högoktanig räddning till en resultatlös hörna.


Foto: Lasse Andersson

De blir lite startskottet på en sekvens av matchen som blir underhållande och chansrik. Det blir ”even – steven” i antal men det är gästerna som lyckas göra 0-1, i högen av hemmaspelare så lyckas Fredrik Hellström vända om och hitta fram med ett avslut som är fullständigt omöjligt för Börje Pilkka i hemmamålet att rädda.


Foto: Lasse Andersson

Hemmalaget svarar dock omgående på en snabb omställning på högerkanten där bollen går i djupet på en friställd Eric Forslund som drar till och kvitterar till 1-1.


Foto: Lasse Andersson

Nu är det för nivån mycket bra fotboll och med dryga halvtimmen spelad så får vi se matchens snyggaste anfall signerat Riala. Ett bra uppspel med överlappning på högerkanten slutar med ett bra inspel i boxen där Henrik Mattsson avslutar kliniskt och det är 1-2 vilket står sig in i halvtidsvilan.


Foto: Lasse Andersson

Regnet föll och SK Elvan med det!
I den andra halvleken så kommer raset från alla håll, regnet faller helt plötsligt och hemmalaget med det. Nu blir det påtagligt att man får betala priset för ”ring så spelar vi”. Inget - absolut inget fungerar i andra halvlek och orsaken kräver inga höga studieskulder för att räkna ut.


Foto: Lasse Andersson

Riala kör nu över stackars Elvan som gör så gott dem kan och skall ha en eloge för det, men det räcker föga. Målen rinner nu in i samma takt som regnet, strid ström. När domarna blåser av så är det 1-6 på tavlan och molokna spelare lämnar planen.

- VI skall ta tag i det här nu, vi måste! Möte på onsdag för att snacka igenom resterande av säsongen och säkra ett lag och en trupp till hösten och innan dess försöka göra så gott vi kan under de avslutande matcherna här på våren. All heder till grabbarna som var här idag, avslutar Lygnegård.

Annons
 

SK Elvan – Riala GoIF 2 1–6 (1-2)

Målskytt SKE: Eric Forslund

Övriga resultat & tabell >>>

 

 

 

Kommentarer  

 
-2 #3 Insikt 2017-06-16 12:10
Svar till Så det så...
Utan att ens vara bra? Bara bra spelare i div.5...? Från vilken värld kommer du? Frågan är vad du jämför med för att komma fram till vad som är bra? Om du har förhoppningarna att se "bra fotbollsspelare " så har du kommit fel om du söker dig till div.5... Om det räcker att träna 1 gång i veckan för att vara med i en serie och tycker det är kul så får det vara så på div.5 nivå... Patetiskt, sa Bill
Citera
 
 
0 #2 Så det så! 2017-06-15 16:03
Precis, tror dom det är nån mänsklig rättighet att bara springa runt så där utan att ens vara bra? Det sägs ju till och med att dom inte tränar mer än 1-2 pass i veckan. Man borde fanimej införa nån slags test så bara bra spelare får spela i 5:an. Vi i publiken borde på nått sätt garanteras en viss nivå så man slipper få ont i ögonen. Patetiskt, sa Bull...
Citera
 
 
+8 #1 Åke Tråk 2017-06-13 13:35
Är det inte dags att gå ner till lägre div era gamla surgubbar.Spela fotboll utan att träna kan bara spelare som har spelat på högre nivå en div 4 och 5.Det är bara patetiskt att titta på spelare som träffar smalben oftare än bollen.
Citera
 

Lägg till kommentar

Säkerhetskod
Uppdatera

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

bottom

SMG AB, Fånäsvägen 10, 746 31 Bålsta, Org.nr: 556726-8064