top
logga

Länkar fotboll

Annons
Annons
Annons
Samarbetspartners
Annons

Styrkebesked på Björkvallen!
Måndag 12 juni 2017 09:20


Foto: Kent Lundqvist

Håbo FF stod för ett riktigt styrkebesked när man vann toppmötet i herrfemman hemma på Björkvallen med 3-0 (2-0) över tabelltrean Rosersbergs IK.

- Vi gör ingen toppmatch men är tillräckligt bra för att vinna den här matchen rättvist, konstaterar tränare Jonas Wigert.

Efter en lite trevande inledning var det egentligen bara ett lag på plan när HFF tog emot RIK hemma på Björkvallen. Allt eftersom så tog hemmalaget över mer och mer och kunde sätta ett elakt tryck på gästerna.

Det skulle tillslut ge resultat. I den 38:e minuten får HFF en hörna från höger som Filipe Dos Santos slår bra och mitt i boxen kan Ivan Benjamin Elias snyggt och prydligt nicka in 1-0 för hemmalaget.


Foto: Kent Lundqvist

Det skulle ta 5 minuter så var det dags igen, Filipe slår en ny bra hörna och Elias nickar in 2-0 i samma yta som vid 1-0.

- Skönt att vi får utdelning på det spelövertag vi har. Men vi vill se ett bättre tempo i spelet andra halvlek, det är lite för mycket kladdande med bollen.

SÅ blev det inte, det blev faktiskt lite sämre tempo i den andra halvleken vilket gjorde at gästande RIK fick mer att säga till om i spelet. Nu blev det aldrig riktigt farligt och kanske var det just det som gjorde att spelarna i hemmalaget kostade på sig att göra en extra dragning och behandlade bollen med fler tillslag en nödvändigt?


Foto: Kent Lundqvist

En gång i den andra halvleken så sätter man det tempo men bör göra hela tiden och då kommer också utdelningen. I den 58:e minuten så kommer ett mönsteranfall där Moonga Simba vinner boll och på ett tillslag sätter ut bollen på Jonathan Kroon som i sin tur snabbt förlänger på Daniel Pärnebjörk som gör 3-0.


Foto: Kent Lundqvist

Under den sista halvtimmen av matchen handlar det mer om att spela av matchen än något annat och resultatet står sig även om det skapas 3-4 bra chanser att utöka ledningen.


Foto: Kent Lundqvist

- Vi går tyvärr ned oss i tempo här i andra halvlek fast vi ville höja det. Det gör att vi tappar ganska mycket av det spel vi vill ha ut av laget, men det räckte för att vinna ett toppmöte. Tre poäng var bra och att vi nu är kvar i toppen och hugger om serieledningen. Kan vi nu förvalta de omgångar som är kvar innan uppehållet så skall vi kunna vända som serieledare, summerar Wigert.

Annons
 

Håbo FF 2 – Rosersbergs IK 3–0 (2-0)

Målen: 1-0 (38) Ivan Benjamin Elias, 2-0 (43) Ivan Benjamin Elias, 3-0 (58) Daniel Pärnebjörk.

Övriga resultat & tabell >>>

 

 

 

Lägg till kommentar

Säkerhetskod
Uppdatera

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

bottom

SMG AB, Fånäsvägen 10, 746 31 Bålsta, Org.nr: 556726-8064