top
logga

Länkar fotboll

Annons
Annons
Annons
Samarbetspartners
Annons

Sargat ESK bjöd upp till dans!
Måndag 12 juni 2017 08:16


Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK bjöd tabellettan Ljusdals IF på dans hemma på Enavallen i damernas div.1. men fick tillslut ge sig mot ett för dagens starkare lag.

- Jag är nöjd med en hel del i den här matchen och hur vi agerar med tanke på förutsättningarna, men jag är inte nöjd med resultatet, berättar Lovisa Delby.

Det är lätt att förstå då man krigat och stressat tabellettan i 90 minuter med ett sargat och reducerat lag och chansen till poäng levde, då släpper laget in 1-3 och även 1-4 på stopptid.


Foto: Kent Lundqvist

- Visst vi gör ett sista försök att flytta fram och öppnar oss defensivt men det är inte okey med tanke hur dem får göra målen.

Ljusdal skall vara mycket glada för den här segern för inledningen av matchen talade för allt annat än en bortaseger. ESK sköljde över LIF och det var många som ville att det skulle vara 1-0 redan efter 45 sekunder då Beata Olsson tar sig i läge och avslutar bra, LIF målvakten kan bara stå och titta på bollen när den rullar och rullar mot mål, men den tar klockrent i stolpen och ut igen. Många vill mena att den tog på däcket i målet?


Foto: Kent Lundqvist

ESK fortsätter att sätta tryck på ett LIF försvar som så här långt bara släppt in totalt 3 mål på 8 matcher, det syntes inte för det var SiggeCirkus i gästernas försvar under den första halvleken, cred såklart till ESK.


Foto: Kent Lundqvist

Nu radar ESK upp chanser och heta situationer och det är Olsson och Ina Burström som ligger bakom allt. I den 3:e minuten är det Isabelle Hållén som får en jättechans i boxen men skjuter över, några minuter senare är det inspel från Burström till Sara Peltokangas som får en dubbelchans framför mål men missar öppet mål?


Foto: Kent Lundqvist

LIF har inget offensivt – absolut inget under inledningen men kan ändå ta ledningen med 1-0? Det är såklart en styrka i sig att kunna göra det men det belyser mer att ESK som nykomlingar inte kan bjuda på baklänges mål som detta och så ofta som man gör det. En jättemiss defensivt gör att Ellika Persson kan runda Kaisa Nilsson i ESK målet och rulla bollen i öppet mål.


Foto: Kent Lundqvist

ESK fortsätter att sätta gästerna på hårda prov och med dryga halvtimmen spelad så kommer ett nytt mönsteranfall där bollen hittar ut till Burström på högerkanten och hon sätter in den perfekt mot Olsson som släpper den till en fristående Hållén som kan bredsida in kvitteringen till 1-1 bakom en överspelad Linnéa Lif Jonsson i LIF målet.


Foto: Kent Lundqvist

LIF får mer att säga till om under den sista kvarten av första halvlek då ESK mattas. Det är med en klar spelplan man slår långt och flyttar fram tungt med folk, när det dessutom vankas fasta situationer är det All In för LIF, 1-1 står sig dock in till halvtidsvilan.


Foto: Kent Lundqvist

- Det hör var mycket bra och vi skakar dem rejält. Dem bjöd på ytor som vi inte trodde vi skulle få och det förändrade en del i vår matchplan som såg lite annorlunda ut. Synd att vi inte kan göra något mål till på våra chanser.

Jag vill nog påstå att det inte bjöds på någonting utan spelet som ESK levererade skapade dem ytorna som fanns. Nu var den stora frågan om ett sargat ESK skulle orka eller få betala för dem högt påskruvade 45 spelade minuterna?

Det blev det senare, nu fick ESK praktisera spelet utan boll och det ganska mycket. Tabellettan tar nu över spelet hel och hållet och dominerar stort i spelet. Det gör att det kostar än mer krafter och offensiven blir näst intill obefintlig.


Foto: Kent Lundqvist

ESK gör det bra defensivt med Frida Andersson som heroiskt fredar sin och lagets defensiva box, det kostar dock en del smällar och en blir så olycklig att det kostar ett tidigt baklänges mål. På en hörna från höger som nickskarvas tar Andersson ett täck med hela ansiktet men returen trycker skyttedrottningen - Matilda Wennberg i mål till 1-2.


Foto: Kent Lundqvist

ESK gnuggar och kämpar för att komma upp och få till en kvittering men stackars Olsson som gör en jättematch i spelet utan boll där hon river, sliter och springer för att skapa får inte det understöd hon skulle behöva mot seriens bästa defensiv. Spelet blir också förvånansvärt ensidigt, men inte på den sida man kunde tro? I den först halvleken slog man LIF defensiven gång efter annan på högerkanten och trots det så kom nästan inget spel alls på den sidan i andra halvlek?


Foto: Kent Lundqvist

Ett farligt avslut lyckas ESK få till under den sista delen av matchen och då är det Olsson som blir framspelad av Burström, hon gör ett par spelare och skjuter, men avslutat går precis utanför Jonssons högra stolpe. Ja avslutningen blev som den blev och matchen slutar 1-4, vilket är två mål för mycket bakåt och minst ett för lite framåt sett till chanserna.


Foto: Kent Lundqvist

- Jag ser mycket som är bra i det här, men vi kan ju såklart inte vara nöjda – vi förlorar. Matchen hade såklart tagit en annan väg om vi varit effektivare i den första halvleken. Nu handlar det om att vi behöver minimera våra individuella och kostsamma misstag, summerar Delby.

Annons
 

Enköpings SK - Ljusdals IF 1-4 (1-1)

Målen: 0-1 (8) Ellika Persson, 1-1 (32) Isabelle Hållén, 1-2 (46) Matilda Wennberg, 1-3 (90+1) Ellika Persson, 1-4 (90+3) Alicia Dahlgren.

Spelarbetyg ESK:


Frida Andersson


Ina Burström


Beata Olsson

Övriga matcher & tabell >>>

 

 

 

 

Lägg till kommentar

Säkerhetskod
Uppdatera

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

bottom

SMG AB, Fånäsvägen 10, 746 31 Bålsta, Org.nr: 556726-8064