top
logga

Länkar fotboll

Annons
Annons
Annons
Samarbetspartners
Annons

Viktig trepoängare för EIS!
Måndag 12 juni 2017 07:21


Foto: Kent Lundqvist

Enköpings IS vann sexpoängsmatchen borta mot Knivsta IK med klara och rättvisa 4-0 (2-0) och skaffade sig på så sätt lite arbetsro.

- Det här var riktigt skönt och riktigt bra för oss. Det ger som sagt lite arbetsro och nu är känslan at vi kan hota vilket lag som helst i serien, berättar tränare Thomas Tuuri.

Det var en viktig match på många sätt för EIS som var indragna i bottenstriden och bara en poäng före hemmalaget i serien inför mötet på Engvallen IP.

EIS får en smakstart på matchen då Patrik Klaman gör 0-1 redan efter 12 minuter spelat. Det var precis vad laget behövde för att lyfta och få spelet att flyta på. Laget hade också inför matchen gjort en del ändringar i uppställningen och det slog väl ut.

- Vi kände oss tvungna att agera och man tar ingen plats i EIS på gamla meriter, det föll väl ut och vi fick bra fart på spelet, framför allt defensivt och Emil Eriksson som sista utpost, han svara för ett par riktigt bra och kvalificerade räddningar.

Med ett bra spel kommer också nästa mål, med knappa halvtimmen spelad håller sig Mujtaba Nazari framme och gör psykologiskt viktiga 0-2, greppet var kopplat.

Resultatet står sig in i halvtidsvilan och nu var frågan om EIS skulle kunna hålla ihop det i 90 minuter?

Det skulle visa sig att EIS var på tå den här dagen för med dryga 20 minuter spelat av den andra halvleken kommer matchavgörande 0-3 och det är återigen Klaman som håller sig framme. Hemmalaget hinner knappt fatta vad som hänt innan EIS gör 0-4 genom Freddy Ndogo Mara Oumar och matchen var över.

- En kön känsla såklart att ta tre poäng i en så viktig match. Nu väntar tre riktigt tuffa matcher med Håbo FF, Trögden och Rosersberg innan sommaruppehållet och jag kan lova att ingen av dem går säker om vi spelar så här, berömmer Tuuri.

Annons
 

Knivsta IK – Enköpings IS 0–4 (0–2)

Målen: 0–1 (12) Patrik Klaman, 0-2 (26) Mujtaba Nazari, 0-3 (62) Patrik Klaman, 0-4 (66) Freddy Ndogo Mara Oumar.

Övriga resultat & tabell >>>

 

 

 

Lägg till kommentar

Säkerhetskod
Uppdatera

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

bottom

SMG AB, Fånäsvägen 10, 746 31 Bålsta, Org.nr: 556726-8064