top
logga

Länkar fotboll

Annons
Annons
Annons
Samarbetspartners
Annons

Första förlusten för STIK!
Måndag 12 juni 2017 07:00


När BSK satte fart i början av den andra halvleken hängde inte STIK med och föll tillslut med 0–4.                Foto: Kent Lundqvist

Södra Trögds IK inkasserade säsongens första förlust i herrfemman hemma i toppmötet med Brottby SK som vann med 4–0 (0–0).

- Vi orkar tillslut inte stå emot ett bra Brottby, de var effektivare och vann rättvist, menar tränare Niklas Hallgren.

Det blev till en början en match som stod och vägde med två bra lag som neutraliserade varandra med bra spel utan boll. STIK låg lågt och såg till att ha koll på BSK offensiven som är erkänt bra med skyttekungen (16 mål) Sarmad Haddad i spetsen.


Foto: Kent Lundqvist

Då och då vann man boll i press spelet och ställde om vasst och Henrik Jowilin var nära ett par gånger att näta för hemmalaget, den bästa chansen hade dock hemmalagets Adam Hellsten som blev frispelad av Jowilin men slog hål i luften och chansen rann bort.


Foto: Kent Lundqvist

Gästernas bästa chans i första halvlek uppstod efter ett missförstånd mellan backen Emanuel Granholm och målvakten - Rikard Eriksson där en hemmanick sånär gick i egen kasse.


Foto: Kent Lundqvist

- En helt okey första halvlek där alla står upp och gör jobbet bra.

Den andra halvleken var bara 5 minuter gammal när Sarmad Haddad snubblar med sig bollen i offensiv box och får fram den en smula turligt till en fristående Robert Berger som gör 0–1.


Foto: Kent Lundqvist

En olycka kommer sällan ensam brukar man säga och så även denna gång. Ganska omgående så kommer en misstänkt offsidesituation som slutar med att Haddad snyggt och prydligt cyklar in 0–2 bakom en chanslös Eriksson i STIK målet.


Foto: Kent Lundqvist

Efter de två snabba målen tappar SRIK linjerna i spelet och blir för stunden ett lätt byte för ett aggressivt BSK som stänger matchen med att Berger gör 0–3.


Foto: Kent Lundqvist

STIK vaknar sedan till igen och jämnar ut matchen och går för en reducering, flyttar fram i sina positioner och skapar chanser. I den 76:e är det nära då en friställd Patrik Törnevik nickar ett inlägg från högerkanten över.


Foto: Kent Lundqvist

Kort därefter är det nära igen då Emanuel Granholm sätter en perfekt boll i djupet på Vasilis Philippou Segersköld som får ett friläge men gästernas målvakt - Christian Bergström kommer ut perfekt och avvärjer.


Foto: Kent Lundqvist

I stället för en reducering så kommer en blixtsnabb kontring av BSK där Peiman Pahlevan Afshari på vänsterkanten slår en perfekt boll med en yttersida till en fristående Haddad i boxen och han fastställer slutresultatet till 0–4.


Foto: Kent Lundqvist 

- Inte mycket att snacka om, de vinner rättvist men siffrorna är onödigt stora. Vi faller igenom i inledningen av den andra halvleken, kanske är det orken? Kanske dags att köra igång ”idioten” igen på träningarna, summerar en inte allt för nedslagen Hallgren efter matchen.

Annons
 

Södra Trögds IK – Brottby SK 0–4 (0–0)

Målen: 0–1 (50) Robert Berger, 0–2 (57) Sarmad Haddad, 0–3 (68) Robert Berger, 0–4 (85) Sarmad Haddad.

Spelarbetyg STIK:


Henrik Jowilin


Patrik Törnevik


Emanuel Granholm

 

Övriga resultat & tabell >>>

 

 

 

Lägg till kommentar

Säkerhetskod
Uppdatera

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

bottom

SMG AB, Fånäsvägen 10, 746 31 Bålsta, Org.nr: 556726-8064