top
logga

Länkar fotboll

Annons
Annons
Annons
Samarbetspartners
Annons

ESK överlägsna på Enavallen!
Söndag 07 maj 2017 06:56


ESK stängde ner VBK offensiven och vann ganska enkla tre poäng hemma på Enavallen.
                               Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK var fullständigt överlägsna i sin första match på Enavallen för i år men vann ”bara” med 1–0 (0–0) emot ett blekt Vallentuna BK.

- Det var en skön seger och bra med tre poäng, men det finns mer att önska i spelet, konstaterar tränare Martin Andersson

ESK tog omgående tag i matchen och förde spelet mot ett trögt VBK som absolut inte har något att svara med under den första halvleken. Mellan den 5:e och 10:e minuten skapar ESK fyra kvalificerade målchanser, den bästa har Jonatan Ålin, men målvakten i VBK – Jonas Bylund räddar via ribban till en resultatlös hörna.


Foto: Kent Lundqvist

ESK fortsätter att äga boll och spelet och trycker på i våg efter våg av anfall och i den 19:e har Ålin en ny jättechans mitt i boxen men blir för omständlig och chansen försvann.


Foto: Kent Lundqvist

- Så här långt spelar vi riktigt bra med varierad fotboll där vi värderar bra när vi skall gå rakare på mål och när vi skall jobba med tålamodet, berömmer Andersson

Det skulle skapas en till jättechans innan halvtidsvilan, i den 43:e minuten får ESK fyra raka hörnor och på den fjärde kommer från vänster och nickas ned av Alex Persson till en fristående Pontus Lundén som avslutar bra, men bollen räddas undan på mållinjen av Mathias Haddad.


Foto: Kent Lundqvist

- Vi får bra rull i spelet och det känns bra där ute, vi skall såklart göra något mål på all de chanser vi skapar, menar lagkapten Mohammed Ibrahim efter den första halvleken.

Trevande inledning av ESK i andra där man tappar löpningar utan boll och det finns inga spelalternativ för den med mål. Då från ingenstans kommer en boll i djupet från Pontus Lundén på Alex Persson i den 56:e minuten och han är kall i läget när han gör 1–0.


Foto: Kent Lundqvist

- Det är ett bra mål, så skulle vi kanske våga spela lite mer i den här matchen, menar Andersson.

ESK vs ESK
I den 59:e nära igen då Bruno tar ett bra skott men Bylund räddar till en resultatlös hörna.


Foto: Kent Lundqvist

Nu är det ESK vs ESK som börjar spela naivt, för smånätt och det ger VBK chanser att ställa om. Som tur är så har gästerna inte förmågan att ta hand om det som bjuds.

- Här tappar vi lite fokus på vad vi skall göra och börjar spela för smått och omständligt, medger Ibrahim

I den 75:e borde matchen stängas då Patrick Lundemo hittar Andreas Larsson med ett instick som förlänger in till Willy Wickman men mitt i boxen skjuter han över?


Foto: Kent Lundqvist

VBK som inte haft något får den stora kvitteringschansen i den 81:a minuten. Efter ett mindre bra agerande offensivt ställer gästerna om och skapar en tilltrasslad situation som slutar med en resultatlös hörna.


Foto: Kent Lundqvist

- Det finns ju alltid en oro för att det skall komma något ur en sådan chans när vi själva inte lyckas stänga matchen, menar Andersson.

ESK kontrar i den 83:e minuten med Willy Wickman som lägger i djupet och blir kapad, frilägesutvisning på gästernas Diego Venegas Carrasco och frispark i bra läge för hemmalaget, men över av Persson.


Foto: Kent Lundqvist

Matchen slutar med seger och tre sköna poäng skramlar in på kontot och tränare Andersson känner igen scenariot.

- Ja, det är precis som förra säsongen där vi hade vinst, kryss, förlust efter tre omgångar och sedan lyfte det och jag hoppas att det blir samma nu.

Lagkapten Ibrahim trivs på hemmaplan och medger också att VBK var svagare än vad de trott inför säsongen.

- Vi trivs på Enavallen och kanske blir det som förra säsongen att spelet lyfter nu. Jag tror att det var en kombo av att vi gjorde VBK ganska dåliga och att dem inte var så bra som många kanske trott inför säsongen, de har ju tappat några bra spelare och det märktes. Vi är nöjda med tre poäng men spelet blev lite som det blev, det kommer bli bättre i takt med att mattan blir bättre.

Annons


Enköpings SK - Vallentuna BK 1–0 (0–0)

Målen: 1–0 (56) Alex Persson

Spelarbetyg ESK:


Bruno Dal Monte


Pontus Lundén


Alexander Persson


Övriga matcher & tabell >>>

 

 

 

Kommentarer  

 
0 #3 Support 2017-05-09 07:44
Går det att se övriga bilder någonstans:)?
Citera
 
 
+4 #2 Lokalsport 2017-05-07 12:45
Tack Thomas! Vi skall försöka ;)
Citera
 
 
+7 #1 Thomas Thuuri EIS 2017-05-07 10:18
Ni gör ett riktigt bra jobb med alla era reportage och bilder
Fortsätt så
Citera
 

Lägg till kommentar

Säkerhetskod
Uppdatera

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

bottom

SMG AB, Fånäsvägen 10, 746 31 Bålsta, Org.nr: 556726-8064